ECB ve Çin Merkez Bankası, döviz takası anlaşmasını uzattı

FRANKFURT (AA) - Avrupa Merkez Bankası (ECB), Çin Merkez Bankası ile daha önce imzalanan karşılıklı para birimi takas anlaşmasının 3 yıl daha uzatıldığını...

Google Haberlere Abone ol
ECB ve Çin Merkez Bankası, döviz takası anlaşmasını uzattı

FRANKFURT (AA) - Avrupa Merkez Bankası (ECB), Çin Merkez Bankası ile daha önce imzalanan karşılıklı para birimi takas anlaşmasının 3 yıl daha uzatıldığını bildirdi.

ECB'den yapılan açıklamada, 2013 yılının ekim ayında ECB ve Çin Merkez Bankası'nın maksimum 350 milyar yuan ve 45 milyar avro büyüklüğünde ikili döviz değişim anlaşması imzaladığı anımsatıldı.

Söz konusu anlaşmanın uzatıldığı belirtilen açıklamada, "ECB ile Çin Merkez Bankası, aynı koşul ve parametrelerle 2013 yılındaki ikili döviz takası anlaşmasını 3 yıl daha uzatmaya karar verdi." denildi.

Eurosistem açısından bakıldığında takas anlaşmasının Avro Bölgesi bankalarının likidite sıkıntısından kaynaklanabilecek renminbi pazarındaki olası ani ve geçici aksaklıkları ele alacağı kaydedildi.

Likidite sağlayan düzenlemelerin küresel finansal istikrara katkı sağladığına işaret edilen açıklamada, "Anlaşma, Avro Bölgesi ve Çin arasında hızla büyüyen ikili ticaret ve yatırımı onaylama anlamına geliyor." ifadesi kullanıldı.

Öte yandan, söz konusu takas hattının çoğu zaman kullanılmayacak olmasına karşın, dünyanın iki büyük ekonomik gücü arasındaki büyüyen ticaretin bir sembolü olduğu belirtilyor.

Yorumlar