ECB Başkanı Draghi:

-“Büyük merkez bankalarının para politikaları arasındaki ayrışma, geleceğe yönelik politika düşüncelerinde belirsizlik oluşturabilir” -“Para politikalarının aynı çizgide olmasından faydalanabiliriz”

Google Haberlere Abone ol
ECB Başkanı Draghi:

FRANKFURT (AA) - Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, büyük merkez bankalarının para politikaları arasındaki ayrışmanın geleceğe yönelik politika planları konusunda belirsizlik oluşturabileceğini bildirdi.

Draghi, ECB’nin Portekiz’in Sintra kentinde düzenlendiği "Merkez Bankacılığı Forumu"nda, "Para politikasının uluslararası boyutu" konulu bir konuşma yaptı.

Draghi, bankanın resmi sitesinde yayımlanan konuşmasında, son yıllarda gelişmiş ülkelerdeki merkez bankalarının, enflasyonu artırma ve fiyat istikrarı ile uyumlu seviyelere geri getirme göreviyle meşgul olduğunu ifade etti.

Tüm merkez bankalarının ortak bir sorun olan düşük enflasyonla karşı karşıya kalmasının tesadüf olmadığını aktaran Draghi, bunun arkasında küresel faktörlerin bulunduğunu belirtti.

Büyük merkez bankalarının para politikaları arasındaki ayrışmanın geleceğe yönelik politika düşünceleri konusunda belirsizlik oluşturabileceğine dikkati çeken Draghi, "Aynı zamanda, rekabetçi devalüasyonların küresel ekonomi için 'kaybet-kaybet' anlamına geldiğini biliyoruz." ifadesini kullandı.

Para politikalarının resmi koordinasyona ihtiyaç olmayabileceğini belirten Draghi, "Ancak para politikalarının aynı çizgide olmasından faydalanabiliriz. Aynı çizgiye gelmekten kastım, hepimizi etkileyen zorlukların kaynağındaki nedenlerin ortak biçimde teşhis edilmesi ve ulusal politikaların bu teşhisler üzerine kurulmasına yönelik ortak kararlılıktır." değerlendirmesinde bulundu.

Draghi ayrıca, küresel çıktı açığının hızlı şekilde kapatılmasının, daha yüksek uzun vadeli büyümenin ve daha fazla finansal istikrarın bugün ortak bir çıkar olduğunu hatırlattı.

Yorumlar