EBRD'den VakıfBank'a 150 milyon avroluk yeni kredi limiti

İSTANBUL (AA) - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), VakıfBank'a 150 milyon avro tutarında yeni bir kredi limiti onayladı. VakıfBank'tan yapılan açıklamaya...

Google Haberlere Abone ol
EBRD'den VakıfBank'a 150 milyon avroluk yeni kredi limiti

İSTANBUL (AA) - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), VakıfBank'a 150 milyon avro tutarında yeni bir kredi limiti onayladı.

VakıfBank'tan yapılan açıklamaya göre EBRD, VakıfBank'a 150 milyon avro tutarında yeni bir kredi limiti onayladığını duyurdu. Söz konusu yeni kredi, farklı para birimlerinde üç program altında reel sektöre kullandırılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sonrasında tahsis edilen 150 milyon avro tutarındaki bu yeni kredi limitinin, bazı kredi derecelendirme kuruluşlarının vurguladığı endişelerin haklı olmadığını ispatlamakla birlikte siyasi saiklerle alelacele not indirimine giden kredi derecelendirme kuruluşu S&P'ye verilebilecek en güzel cevap niteliğinde olduğunu belirtti.

Aydoğan, banka olarak yurt dışından uzun vadeli, uygun maliyetli kaynaklar getirerek Türkiye'nin büyümesine katkı sağlamaya ve reel sektörü desteklemeye kesintisiz devam edeceklerini vurguladı.

EBRD yetkililerine teşekkür eden Aydoğan, bu kredi paketinin EBRD'nin hem Türkiye ekonomisine ve Türk bankacılık sektörüne hem de VakıfBank'a duyduğu güveni bir kez daha teyit ettiğini dile getirdi.

Aydoğan, şunları da kaydetti:

"2009 yılından beri değişik programlar altında çok önemli iş birliklerine imza attığımız EBRD ile ilişkilerimizin önümüzdeki dönemlerde daha da güçleneceğini ümit ediyorum. Bu kredi bizim için ayrı bir anlam daha taşıyor. 150 milyon avro tutarındaki kredi tespiti, VakıfBank olarak EBRD'den tek seferde aldığımız en büyük kredi limiti olma özelliği taşıdığı için ayrıca çok önemlidir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm varlık ve gücümüzle ülkemizin ve aziz milletimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz."

Yorumlar