EBRD'den Şekerbank’a ikinci ödül

İSTANBUL (AA) - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının (EBRD) Türkiye'de uygulamaya başladığı Dış Ticareti Destekleme Programı (TFP) kapsamında ilk...

Google Haberlere Abone ol
EBRD'den Şekerbank’a ikinci ödül

İSTANBUL (AA) - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının (EBRD) Türkiye'de uygulamaya başladığı Dış Ticareti Destekleme Programı (TFP) kapsamında ilk kredilendirilen banka olan Şekerbank, "2015 Yılında Programı Türkiye'de En Çok Kullanan Banka" ödülüne layık görüldü.

Şekerbank'tan yapılan açıklamaya göre banka, EBRD'nin yatırım yaptığı ülkelerde, bu ülkelere ve bu ülkelerden yapılan dış ticareti teşvik etmeyi amaçlayan TFP'yi 2015 yılında Türkiye'de en çok kullanan banka olması dolayısıyla ödül aldı.

Banka, program kapsamında 2015 yılında dış ticaretin finansmanı için 50 milyon dolar kaynak sağladı.

Şekerbank, geçen yıl da TFP kapsamında EBRD garantisi kullanımını gerçekleştiren ilk Türk bankası olması dolayısıyla ödüllendirilmişti.

Şekerbank'ın "2015 Yılında Programı Türkiye'de En Çok Kullanan Banka" ödülü, Londra'da gerçekleştirilen EBRD Yıllık Toplantısı ve İş Forumu kapsamında, Şekerbank Finansal Kurumlar Grup Başkanı Gülfer Tuncay'a verildi.

EBRD, 1999 yılında başlattığı TFP kapsamında uluslararası teyit bankalarına teminatlar sağlıyor, seçili bankalara ve faktoring şirketlerine ise yerel ihracatçı, ithalatçı ve dağıtımcılara aktarılmak üzere kısa vadeli kredi imkanları sunuyor.

EBRD, söz konusu program kapsamında bugüne kadar 18 bin 400'den fazla işlem için 12,8 milyar avronun üzerinde destek sağladı. TFP, EBRD'nin faaliyet gösterdiği 23 ülkede 100'ün üzerinde katılımcı banka ve dünya genelinde de 800'den fazla teyit bankasını kapsıyor.

Yorumlar