EBRD’den Kazakistan’ın altyapı projelerine kredi

- EBRD Kazakistan’daki altyapı projeleri için 1,7 milyar tenge ve 10 milyon avro kredi tahsis edecek - EBRD Kazakistan Ofisi Müdürü Janet Heckman: - “Brexit’in EBRD'nin Kazakistan’daki faaliyetlerini etkileyeceğini düşünmüyorum”

Google Haberlere Abone ol
EBRD’den Kazakistan’ın altyapı projelerine kredi

ASTANA (AA) - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile Kazakistan arasında altyapı projeleri için 1 milyar 700 milyon tenge (ulusal para birimi) ve 10 milyon avroluk kredi anlaşması imzalandı.

Kazakistan Başbakanı Karim Masimov’un başkanlığı altında Rixos otelinde düzenlenen yatırım ve altyapı projelerinin ele alındığı toplantıya EBRD Yönetim Kurulu üyesi Raphael Bello, EBRD Kazakistan Ofisi Müdürü Janet Heckman, Kazakistan Maliye Bakanı Bahıt Sultanov’un yanı sıra devlet görevlileri ve uzmanlar katıldı.

Basına kapalı düzenlenen toplantı sonrası açıklama yapan EBRD Yönetim Kurulu üyesi Bello, görüşmenin verimli geçtiğini belirterek, EBRD’nin son üç yılda Kazakistan’a 1 milyar 700 milyon avroluk yatırım yaptığını bildirdi.

Bello, şu altyapı, enerji tasarrufu, özel sektör, tarım alanlarının yanı sıra orta ve küçük işletmeciliğin kalkınması gibi projelere yatırım yapmayı planladıklarını ifade etti.


- “Brexit Kazakistan’ı etkilemeyecek”


EBRD Kazakistan Ofisi Müdürü Heckman ise gazetecilerin Brexit’in Kazakistan’a yansımaları ile ilgili sorusu üzerine verdiği cevabında, “Brexit sonuçlarının (İngiltere’nin Avrupa Birliğinden çıkması) EBRD’nin Kazakistan’daki faaliyetlerini etkileyeceğini düşünmüyorum. EBRD sadece AB ülkelerinden değil, ABD, Japonya, Avustralya gibi ülkelerden oluşan çok taraflı kalkınma bankası.” ifadesine yer verdi.


- Kredi anlaşması


Basın toplantısının ardından EBRD Kazakistan Ofisi Müdürü Heckman ile Kızılorda Valiliği arasında 1 milyar 700 milyon tenge havalimanı inşaatı anlaşması ve Uralks Valiliği ile de ısıtma sistemi mondernizasyonu için 10 milyon avro kredi anlaşması imzalandı.

Kazakistan’ın önemli yatırımcılarından biri olan EBRD ülkeye yılda 700 milyon avroya kadar kredi veriyor.

Yorumlar