Ebeler doğumunda bulundukları çocuklarla buluştu

- Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde "Ebeler Haftası" kapsamında düzenlenen etkinlikte ebeler ve doğumunda bulundukları çocuklar bir araya geldi - Başhekim Domaç: "Hem normal doğumu özendirmek hem de çocuklarımızla ebelerini tanıştırmak istedik"

Google Haberlere Abone ol
Ebeler doğumunda bulundukları çocuklarla buluştu

SAMSUN (AA) - Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde Ebeler Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte ebeler doğumunda bulundukları çocuklarla bir araya geldi.

Başhekimin odasında bir araya gelen ebeler, anneler ve çocuklar birbirlerine sarılarak sohbet etti.

Başhekim Alaaddin Domaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, 21-28 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Ebeler Haftası kapsamında ebeler ve çocukları buluşturmak için etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Etkinlikte ebelerin duygulu anlar yaşayarak mutlu olduklarını ifade eden Domaç, "Hem normal doğumu özendirmek hem de çocuklarımızla ebelerini tanıştırmak istedik. Daha önce böyle bir etkinlik yapıldığını en azından bu hastanede duymamıştık. Bu bizim için bir ilk oldu, bundan dolayı da çok mutluyuz. Ebelerimiz de çocuklarımız da biz de mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Söz konusu hastanenin doğumhane bölümünde 27 yıl görev yaptığını, ardından görevini Gebe Hattı'nda sürdürdüğünü belirten Ebe Nursel Özdoğan, yaşadığı mutluluğu AA muhabirine şu ifadelerle anlattı:

"Daha önce böyle bir Ebeler Haftası kutlamadım. Samsun Doğum Evi'nde ilk defa ebeveyn, bebek ve ebelerini karşılaştırdıkları için çok gurur duydum. İlk defa böyle bir şey oluyor. Emeği geçenleri kutluyorum."

Ebe Ayşe Ocak ise 10 yıl doğumevinde çalıştığını ifade ederek, "Geriye baktığımda meslek hayatımda en mutlu olduğum, meslek adına en doyuma ulaştığım günlerin, anların geçtiği yer zor olmasına rağmen doğumhaneymiş. Şurada şu mutluluğu görmek de ayrıca çok güzel bir şey. Zaman zaman bizi yollarda görüyorlar doğumunda bulunduğumuz çocuklar 'ebe anne diyorlar' o bambaşka bir duygu. Bütün meşakkatiniz bitiyor o an. Dünyanın en güzel olaylarından biri" şeklinde konuştu.

İrem Kara (12) ise Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde dünyaya geldiğini ve doğumunda bulunan ebeyle buluşacağı için heyecanlandığını belirterek, "Böyle bir program yapıldığı için herkese teşekkür ediyorum. Ebeme beni dünyaya getirdiği için de minnettarım. Ona çok teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Etkinliğe 12 ebe, 12 anne ve 12 çocuk katıldı. Programın sonunda çocuklara, doğumlarında bulunan ebelerin isimlerinin yer aldığı belge verildi.


Yorumlar