Düzey Pazarlama, Pringles markalı ürünlerin dağıtımı için anlaştı

İSTANBUL (AA) - Koç Topluluğu çatısı altında 80 bin noktaya ulaşan ağıyla Türkiye'nin en büyük satış ve dağıtım şirketlerinden biri olan Düzey Pazarlama...

Google Haberlere Abone ol
Düzey Pazarlama, Pringles markalı ürünlerin dağıtımı için anlaştı

İSTANBUL (AA) - Koç Topluluğu çatısı altında 80 bin noktaya ulaşan ağıyla Türkiye'nin en büyük satış ve dağıtım şirketlerinden biri olan Düzey Pazarlama, Kellogg's'a ait Pringles markalı ürünlerin dağıtımı için anlaştı.

Anlaşma çerçevesinde her yıl ortalama 25 milyon Pringles'ı son tüketiciye ulaştırmayı planlayan Düzey Pazarlama, bu yılı 2 milyar lira ciroyla kapatmayı hedefliyor.

Şirket açıklamasına göre Koç Topluluğu çatısı altında geçen yıl kuruluşunun 40. yılını kutlayan Düzey Pazarlama, satış ağını her geçen gün genişletiyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Düzey Pazarlama Genel Müdürü Metin Yılmaz, 2016 yılını şirketin hedefleri doğrultusunda bir milat olarak gördüklerini bildirdi.

Bünyelerindeki satış ve dağıtımını gerçekleştirdikleri Tat, Sek ve Pastavilla gibi grubun markalarının yanı sıra Ferrero, Maret, Dardanel, Sony ve Marmara Birlik gibi önemli markalarla da iş birliği içerisinde olduklarını aktaran Yılmaz, Koç Topluluğu markaları haricinde bu firmalar gibi iş birliklerini gelecek dönemde artıracaklarını kaydetti.

Yılmaz, bunun için de gerekli altyapı çalışmaları tamamlamak üzere harekete geçtiklerine işaret ederek, "Halihazırda 80 bin noktaya ulaşan, 72 bin metrekarelik depolama alanıyla Türkiye'nin en büyüklerinden biri olan dağıtım ağımızı çağın gerekliliklerine uygun ve geleceği kucaklayacak şekilde geliştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Hızlı tüketimden hareketle perakende sektörünün çok dinamik bir sektör olduğunu belirten Yılmaz, 2016, 2017 ve 2018 yılına giden süreçte gerek fiziksel özellikleri, gerekse IT başta olmak üzere teknik özelliklerini geliştirmek üzere planları olduğunun altını çizdi.

Yılmaz, bu konuda yatırımlarını bütçelendirdikleri ve planladıkları bilgisini vererek, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu zaman planı çerçevesinde yolumuza devam edeceğiz ve kademeli olarak bu iyileştirmeleri yapacağız. Ancak işin aslında bu iyileştirmeler sonsuza kadar gidecek kritik iyileştirmelerdir. Düzey Pazarlama, 2015 yılını 1 milyar 600 milyon lira ciroyla kapattı. 2016 yılını ise 2 milyar lira ciroyla kapatmayı hedefliyoruz. Şu anda yılın dokuz ayı geçti ve hedefimize oldukça yakınız. Düzey Pazarlama olarak hedeflerimizden bir tanesi 1 milyar dolar ciroyu yakalamak. Yapacağımız altyapı çalışmaları ve yeni iş birlikleri çerçevesinde bu hedefe de hızla yaklaşıyoruz. Bu kapsamda önümüzdeki dönemde portföyümüze katmayı planladığımız bir takım yeni ürünler olabilir.

Son olarak dünyanın en büyük şirketlerinden Kellogg's'a ait Pringles ile anlaşma imzaladık. Bu aslında uzun zamandır takip ettiğimiz bir iş olmasına rağmen çok kısa bir süre içerisinde gelişti. Artık tüm portföyümüzle, tüm ürünlerimizle, planladığımız, daha önce yapısını, çatısını oluşturduğumuz çerçevede pazara intikal ediyoruz ve yılda ortalama 25 milyon Pringles'ı tüketiciyle tekrar hak ettiği biçimde buluşturmayı hedefliyoruz."

Yorumlar