DÜZELTME - "Fransa'da cumhurbaşkanı seçimlerine doğru" başlıklı haberimizin 11. paragrafında yer alan "Juppe'nin destek komitelerinden birinin başında olan Metin Yavuz da Fransa'daki Türklerin oy verme konusunda daha hassas olması gerektiğine dikkati çeke

- Merkez sağın cumhurbaşkanı aday adayı Juppe, Paris'teki mitinginde seçmenlerle bir araya geldi - Yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı mitinge Fransa'da yaşayan Türkler de destek verdi - Türkler, Juppe'nin Fransız siyasetinde kendilerine en yakın isim olduğu görüşünde birleşiyor

Google Haberlere Abone ol
DÜZELTME - "Fransa'da cumhurbaşkanı seçimlerine doğru" başlıklı haberimizin 11. paragrafında yer alan "Juppe'nin destek komitelerinden birinin başında olan Metin Yavuz da Fransa'daki Türklerin oy verme konusunda daha hassas olması gerektiğine dikkati çeke

PARİS (AA) - Fransa'da cumhurbaşkanı seçimleri yaklaşırken aday adayları seçim çalışmalarına başladı.

Ülkede gelecek yıl nisan ayında başlayacak seçimler için merkez sağın aday adayı Alain Juppe, Paris'teki Zenith Gösteri Merkezi'nde miting düzenledi.

Juppe, gelecek hafta merkez sağda aday belirlemek için yapılacak seçimlerden önce başkentte destekçileriyle bir araya geldi.

Konuşmasına 13 Kasım 2015'teki terör saldırılarında hayatını kaybedenleri anarak başlayan Juppe, teröre verdikleri kurbanları asla unutmayacaklarını söyledi.

Aşırı sağın oyununa gelinmemesi yönünde uyarılarda bulunan Juppe, aşırı sağcı Ulusal Cephe (FN) lideri Marine Le Pen'i kastederek, "Elysee'de mini bir Trump istemediklerini" dile getirdi.

Alain Juppe, aşırı sağın Fransa'ya ekonomik maliyetinin ağır olacağını ve politikalarının ülke ekonomisini karanlığa sürükleyeceğini iddia etti.

Eğitim, güvenlik ve hapishanelerle ilgili reformlara da değinen Juppe, seçmenlerden oy istedi.

- Juppe'nin mitingine gurbetçilerden destek

Paris'te yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı mitingi, Fransa'da yaşayan yaklaşık 250 Türk de takip etti. Türkler, Juppe'nin Fransız siyasetinde kendilerine en yakın isim olduğu görüşünde birleşiyor.

Başkentte ikamet eden Hanımeli Derneğinin kurucusu Pembe Hekimoğlu, yaptığı açıklamada, Fransa'da yaşayan, oy hakkı olan tüm Türkleri seçimler için sandığa davet etti.

Hekimoğlu, merkez sağdan sadece Juppe'ye güvendiklerini dile getirerek Juppe'nin seçilmesinin belki birkaç Türk asıllı vekilin meclise girebilmesine vesile olabileceğine inandığını söyledi.

Juppe'nin, kampanya ekibinde yer alan ve seçim kampanyası koordinatörlerinden Metin Yavuz da, Türkler için en iyi aday olduğunu düşündükleri Juppe'yi desteklediklerini dile getirdi.

- Merkez sağın cumhurbaşkanı adaylığına 7 siyasetçi talip

Merkez sağda cumhurbaşkanı adayı olabilmek için ön seçime 7 aday adayı katılacak.

Ön seçimde, Alain Juppe'nin yanı sıra eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, eski Başbakan François Fillon, eski bakanlar Bruno Le Maire ve Jean François Cope, eski Paris Belediye Başkan adayı Nathalie Kosciusko-Morizet ile Hristiyan Demokrat Parti Başkanı Jean-Frederic Poisson yarışacak.

Fransa'daki son anketlere göre, 20-27 Kasım'da gerçekleştirilecek aday belirleme seçimlerinde Juppe'nin Sarkozy ile ikinci tura kalacağı ve onu yenerek merkez sağın adayı olacağı belirtiliyor.

Yorumlar