Düzce'de FETÖ/PDY operasyonu

- Operasyonda, "FETÖ/PDY'ye üye olma ve Terörizme finansman sağlama" iddiasıyla evleri aranan 3 şüpheli gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
Düzce'de FETÖ/PDY operasyonu

DÜZCE (AA) - Düzce'de "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda evlerinde arama yapılan 3 şüpheli gözaltına alındı.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun"a muhalefet suçuna yönelik yürütülen soruşturma doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Akınlar ve Koçyazı mahallelerindeki 3 ayrı adrese operasyon gerçekleştirdi.

Operasyonda, A.Ö, B.Ö. ve İ.Ş. gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda materyallere el konuldu.

Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, yaptığı yazılı açıklamada, kentte daha önce "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun"a muhalefet suçuna yönelik soruşturmada Zaman gazetesi bürosunda Düzce Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla arama gerçekleştirildiğini, bu operasyonun da bu soruşturma kapsamında olduğunu belirtti.

Kolluk kuvvetlerince aramada ele geçirilen eşyalara incelenmek üzere el konulduğunu kaydeden Güre, "Dosya hakkında savcılığımızın talebi üzerine Sulh Ceza Hakimliğince gizlilik kararı verilmiştir." ifadelerini kullandı.

"FETÖ/PDY'ye üye olma ve Terörizme finansman sağlama" iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerin, emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Yorumlar