"Duyarlı öğretmen" kitap okuyan velileri ödüllendirecek

- Yozgat'ın Sorgun ilçesinde bir öğretmenin velileri okumaya teşvik etmek amacıyla başlattığı ve bir iş adamının sponsor olduğu okuma kampanyası kapsamında düzenlenecek yarışmada dereceye girenler, bisiklet, çeyrek altın, tablet bilgisayar ve çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek - Öğretmen Aydoğan: - "Çocuklar fotoğraf makinesi gibidir. Büyüklerinin söylediklerinden ziyade, yaptıklarını yapmaya çalışırlar" - İş adamı Çalışkan: - "Gelecek yıl kampanyada birinci gelecek veliye 1+1 bir daire vermeyi taahhüt ediyorum"

Google Haberlere Abone ol
"Duyarlı öğretmen" kitap okuyan velileri ödüllendirecek

YOZGAT (AA) - ŞAHİN ÖZMEN - Yozgat'ın Sorgun ilçesinde bir öğretmenin velileri okumaya teşvik etmek amacıyla başlattığı okuma kampanyası kapsamında düzenlenecek yarışmada dereceye girenler, bisiklet, çeyrek altın ve tablet bilgisayarla ödüllendirilecek.

Ertuğrul Gazi İlkokulu öğretmenlerinden Ali Aydoğan, yaklaşık 2 ay önce velilere yönelik okuma kampanyası başlattı.

Kampanyayı daha cazip hale getirmek için bir iş adamından sponsorluk desteği alan Aydoğan, velileri, Hatice Kübra Tongar'ın "Fıtrat Pedagojisi" ve "Peygamberlerin çocuk eğitimi metodları" isimli kitaplarını okumakla sorumlu tuttu.

İlçedeki çok sayıdaki öğrencinin velisinin katılabildiği kampanyanın sonunda 21 Mayıs'ta okul idaresince oluşturulan komisyon tarafından sınav yapılacak. Her iki kitaptan 20'si test, 20’si ise boşluk doldurma şeklinde yapılacak sınavla dereceye girenler belirlenecek.

Yarışmanın birincisine iş adamının desteğiyle bisiklet, ikinciye çeyrek altın, üçüncüye tablet bilgisayar hediye edilecek. Yine ilk 10'da yer alanlara Aydoğan, kendi maaşıyla çeşitli hediyeler verecek.

Aydoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk toplumunun okumayı pek sevmediğini, bu durumun öğrencilerin ilkokul dönemlerinde okuma alışkanlığı kazanamamalarından kaynaklandığını söyledi.

Velilerin okuma konusundaki isteksizliklerinin çocuklara da sirayet ettiğini, bunu ortadan kaldırmak için teşvik edici hiç bir önlem alınmadığını ifade eden Aydoğan, "Öğrenci velilerinin çocuklara kitap okumayı tavsiye etmeleri yerine, kitap okumaları daha etkili olacaktır. Çocuklar fotoğraf makinesi gibidir. Büyüklerinin söylediklerinden ziyade, yaptıklarını yapmaya çalışırlar." dedi.

Öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırabilmek için velilere çeşitli önerilerde bulunduğunu ancak velilerin bu önerileri dikkate almadığını gördüğü için kampanya başlatmaya karar verdiğini anlatan Aydoğan, şunları kaydetti:

"2013-2014 eğitim-öğretim yılında birinci sınıfı okutmaya başladığımda, bu duruma çareler bulmak için çok düşündüm. Çocukları okula başlayan birçok veli, her gün onlarla okula geliyor ve dersler bitinceye kadar çocuklarını bekliyordu. Bu durumu fırsata çevirerek okuma kampanyası başlattım. Bunu daha da cazip hale getirmek için maaşımdan küçük çaplı hediyeler aldım. Bazı sosyal etkinlikler dersinde, okul idaresinden izin alarak, sınıfta okuma saatleri düzenledim. Kampanya sonunda da kendi çapımda yaptığım sınavla en başarılı olan velilere ödüller dağıttım.''

Aydoğan, ilk kampanyadan istediğine yakın sonuç almayı başardığını ve velilerin talebi üzerine geçen yıl ikinci kampanyayı başlattığını aktardı.

Artık velilerin kitap okumayı bir alışkanlık haline getirdiğini belirten Aydoğan, ikinci sınıfta okuldaki diğer velilerin de bu kampanyaya katıldığını ifade etti.

Bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri kampanyayı çeşitli yollarla duyurduklarını kaydeden Aydoğan, "Kampanya büyüyünce, hediyeler de büyüdü. Bunu kendi bütçemden karşılayamayacağım için sponsor arayışlarına girdim. İnşaat işleriyle uğraşan Ahmet Çalışkan’a götürdüğüm sponsorluk teklifi kabul edildi. İlk üç dereceye girenlere vermek üzere kendisinden bisiklet, çeyrek altın ve tablet bilgisayar talebinde bulundum. Olumlu karşıladı. Diğer küçük hediyeleri de yine ben aldım." şeklinde konuştu.

- Büyük ödül 1+1 daire

Kampanyaya sponsor olan iş adamı Ahmet Çalışkan da maddi ve manevi olarak her türlü desteği vermeye hazır olduğunu dile getirerek, "Bu kampanya Sorgun geneline yayılmalı. Gelecek yıl kampanyada birinci gelecek veliye 1+1 bir daire vermeyi taahhüt ediyorum. İkinciye umre seyahati, üçüncüye ise bir tatil vaadinde bulunuyorum. Söz veriyorum. Yeter ki toplumumuzda kitap okuma sevgisi gelişsin. Bunun için 70 bin liralık bütçe ayırdım." dedi.

Kampanyaya katılan velilerden Hanife Şimşek, köyde büyüdüğünü ve çok fazla kitap okuma fırsatı bulamadığını söyledi.

Okumayı çok sevdiğini dile getiren Şimşek, kampanyayla evde, okulda, yemek yaparken, çocuk uyuturken kitap okuduğunu, oğlunun da kendisine bakarak daha çok kitap okumaya başladığını anlattı.

Yorumlar