Düşüncenin gücü engelleri yendi

Sivas’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen Ödüllü 3. Buruciye Satranç Turnuvası’na katılan görme engelli Selami Kıran turnuvanın ilgi odağı oldu.19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik...

Google Haberlere Abone ol
Düşüncenin gücü engelleri yendi

Sivas’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen Ödüllü 3. Buruciye Satranç Turnuvası’na katılan görme engelli Selami Kıran turnuvanın ilgi odağı oldu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Buruciye Medresesi’nde Sivas Valiliği koordinesinde; İl Özel İdaresi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Satranç İl Temsilciliği ile Satranç Federasyonu’nun, Buruciye A.Ş.’nin de sponsorluğunda gerçekleştirilen Ödüllü 3. Buruciye Satranç Turnuvası başladı. 22 ilden 250 sporcunun katıldığı turnuvanın açılışını Sivas Valisi Davut Gül yaptı.

Genci, yaşlısı birçok sporcunun katıldığı turnuvanın ilgi odağı 16 yaşındaki görme engelli Selami Kıran oldu. Engeline rağmen Kıran rakipleriyle mücadele ederek başarılı bir performans gösterdi. 9 yıldır satranç oynadığını söyleyen Kıran,"İlk başlarda zor oluyordu hareketleri ,ileri ki hamleleri düşünmek, rakibin yaptığı saldırıları karşılamak zor oluyordu. Fakat oynadıkça rakiplerimden bir şeyler öğrenerek oynamayı öğrendim. Benim satranç takımımın farkı tahtadan olması ve taşları ahşaptan. Siyah taşların üzerinde çivi var ve bu şekilde taşları ayırt edebiliyorum. İlk başlarda okulda aldığım birinciliklerle başladı,daha sonra ağabeyim sayesinde Türkiye Görme Engelliler Satranç Şampiyonası’na katıldım ve bu yarışmada ikinci oldum.Bu yarışma baya zorlayıcı oldu, zor rakipler vardı. Birinciliğim yok ama İnşallah olacak bu turnuva sonucunda" dedi.

Yorumlar