Dünya Yetimler Günü

- İHH organizasyonuyla, 14 ülkeden 42 ve İstanbul'dan 500'ü aşkın yetim çocuğun da arasında bulunduğu 2 bin kişiye iftar verildi - İHH Başkanı Yıldırım: - "Her ay 85 bin yetime sahip çıkıyoruz ama yılda yaklaşık bir milyon yetime ulaşmış oluyoruz."

Google Haberlere Abone ol
Dünya Yetimler Günü

İSTANBUL (AA) - İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Dünya Yetimler Günü dolayısıyla 14 ülkeden 42 ve İstanbul'dan 500'ü aşkın yetim çocuğun da arasında bulunduğu 2 bin kişiye iftar verildi.

Fatih'teki Mimar Sinan Stadyumu'nda düzenlenen iftarda konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, dünyada resmi kayıtlara göre 220 milyon civarında yetim bulunduğunu, ancak bu rakamın gerçekte 400 milyondan fazla olduğunun tahmin edildiğini bildirdi.

Yetim çocukların sahipsiz kalmasının kötü sonuçları olduğunu dile getiren Yıldırım, "Bu yetimlere sahip çıkmamız gerekiyor. Sahip çıkılmadığı zaman, yetim çocuklara suç örgütleri, misyonerler sahip çıkıyor. Bu nedenle bu çocukları sahipsiz bırakamayız. Onları bu kötü örgütlerin elinden kurtarmak, hak ettikleri bir geleceği hazırlamak hepimizin görevi." dedi.

Yıldırım, Hazreti Muhammed'in de bir yetim olduğunu hatırlatarak, "Bu nedenle yetimlik hatırlansın, bu çocuklara sahip çıkılsın, Dünya Yetimler Günü ilan edilsin diye 3 yıl önce İslam İşbirliği Teşkilatına başvurduk. Bu kabul edildi ve her yıl ramazanın 15'ini Dünya Yetimler Günü ilan etti. Şu anda sadece Türkiye'de değil, dünyanın her yerinde yetim programları, iftarlar düzenleniyor." ifadelerini kullandı.

- "1 milyon yetime sahip çıkıyoruz"

Yetim çocuklara sahip çıkmanın önemine dikkati çeken Yıldırım, şöyle devam etti:

"Türkiye'de neredeyse tüm belediyeler yetimlere yönelik iftar düzenliyor ve bölgelerindeki yetimleri belirleyip, onların ihtiyaçlarını karşılıyor, sahip çıkıyorlar. Çok hayırlı bir çalışma. Türkiye'deki pek çok insan ve kurum, bu çalışmaya sahip çıkıyor, destek veriyor. Sonuç itibarıyla her ay 85 bin yetime sahip çıkıyoruz ama yılda yaklaşık bir milyon yetime ulaşmış oluyoruz. Bunların içinde Türkiye'nin yanı sıra başta Suriye ve Filistin olmak üzere dünyanın her yerinden yetimler bulunuyor. Tüm olumsuzluklara rağmen yetimlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz."

Şu anda tüm dünyanın birleşerek, Suriye'de ölümlere neden olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Bir gün tüm dünya bundan utanacak. Buna rağmen biz bu çocuklarımıza sahip çıkacağız, bu çocukları yalnız bırakmayacağız." dedi.

Yemeklerini bitiren çocuklar, stadyumun içinde kendileri için hazırlanan oyun alanları ve resim yapma bölümlerinde eğlenceli dakikalar geçirdi.

Yorumlar