Dünya, Ümran'ın yüzündeki dehşeti AA objektifinden gördü

-Suriyeli Ümran'ın gerçek fotoğraf karesini ilk yayınlayan ajans AA oldu

Google Haberlere Abone ol
Dünya, Ümran'ın yüzündeki dehşeti AA objektifinden gördü

ANKARA (AA) - Anadolu Ajansı, Halep'te yaşanan bir bombardımanın ardından ambulans koltuğunda şok içindeki yüz ifadesiyle dünyanın gündemine oturan 5 yaşındaki Ümran Daknes'in gerçek fotoğraf karesini ilk yayınlayan ajans oldu.

Anadolu Ajansı'nın serbest foto muhabiri Mahmud Rslan'ın çektiği kareler AA tarafından tüm dünyaya yabancı ortakları aracılığıyla dağıtıldı.

- Diğer haber ajansları video görüntüsünden fotoğrafları servis etti

Savaşın dehşetini tüm dünyaya bir kez daha hatırlatan Ümran’ın videosunu Aleppo Media Center, YouTube hesabından yayınladı. Bu videodan alınan fotoğraf da sosyal medyada yayıldı. Kısa sürede binlerce kez paylaşıldı edildi ve uluslararası basının ilgisini çekti. Dünyanın önemli haber ajansları, Ümran’ın video görüntüsünü ve videodan elde edilen fotoğrafları, abonelerine ulaştırdı.

Mahmud Rslan’dan fotoğraflar satın alındı ve Anadolu Ajansı tarafından tüm dünyaya yabancı ortakları aracılığıyla dağıtıldı.

Anadolu Ajansı, Ümran’ın gerçek fotoğraf karesini diğer büyük ajanslarından önce ilk yayınlayan ajans oldu.

-AA'nın fotoğraflarından oluşan galeri en üst sıraya kondu

AA’nın partner ajanslarından olan Getty Images ve AFP Imageforum, sitelerinde AA‘nın fotoğraflarından oluşan Ümran Daknes galerilerini en üst sıraya koydu. Ümran’ın fotoğrafları Anadolu Ajansı imzasıyla çok sayıda uluslararası medya organında yer aldı.

Ümran Daknes, Suriye'de rejim ya da Rus uçakları tarafından Halep'in El Katerji Mahallesi'ndeki sivil yerleşim yerine önceki gün düzenlenen saldırıda yaralanmıştı.

Yıkılan binanın enkazından kurtarılan küçük kız sivil savunma ekipleri tarafından sahra hastanesine götürülmek üzere bindirildiği ambulansta donuk bakışlarla yüzündeki kanın nedenini anlamaya çalışırken görülen videosuyla, Aylan bebeğin ardından, Suriye'deki savaşın sembolü haline geldi.

Yorumlar