Dünya Turizm Forumu

- TÜRSAB Başkanı Ulusoy: - "Türkiye yalnız bekleyen, misafir ağırlayan bir ülke değil. Artık iyi müşteri..." - "Türkiye vize konulacak bir ülke değil. Gün gelecek bize vize koyanlara Türkiye vize koyacak" - "Geçen yıl turizmde türbülansa girildi ancak her şeye rağmen biz kaptanlarımıza güveniyoruz. Mürettabımız inançlı, yolcularımız bize güveniyor. 2017 yılında yine hedefler koyan bir turizm sektörü göreceksiniz" - Dünya Turizm Forumu Başkanı Bağcı: - "Dünyada bu kadar üst yöneticinin, turizm temsilcisinin katıldığı başka bir toplantı yok"

Google Haberlere Abone ol
Dünya Turizm Forumu

İSTANBUL (AA) - Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye'nin sadece turist ağırlamadığını, Türk vatandaşlarının artık iyi bir müşteri olduğunu belirterek, "Türkiye vize konulacak bir ülke değil. Gün gelecek bize vize koyanlara Türkiye vize koyacak." dedi.

Dünya turizmine yön veren liderlerin bir araya geldiği Dünya Turizm Forumu, Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla İstanbul Kongre Merkezi'nde başladı.

"Bariyer Olarak Sınırlar: Sorunsuz ve Güvenli Seyahat" konsepti ile gerçekleştirilen forumun açılışında konuşan Ulusoy, turizmin dünyanın en çok gelişen sektörlerden biri olduğuna, bu alanda son yıllarda artış gösteren turist rakamları ve harcama oranlarına işaret etti.

Türkiye'nin de son yıllarda turizm alanında ciddi atılımlar gerçekleştirdiğini belirten Ulusoy, "Türkiye yalnız bekleyen, misafir ağırlayan bir ülke değil. Artık iyi müşteri... 2000 yılında 568 bin kişi seyahat ederken, 2016'da 16 milyon 500 bin kişi gezmiş. Bunun 9,5 milyonu yurt dışına çıkmış. Siyasi istikrarın getirdiği ekonomik istikrarla vatandaşlarımız geziyor, seyahat ediyor." diye konuştu.


- "Türkiye, güvenli bir ülke"


Başaran Ulusoy, Türkiye'nin vize konulacak bir ülke olmadığını, Türkiye'ye neden vize konulduğunu anlamakta güçlük çektiğini ifade ederek, "Gün gelecek bize vize koyanlara Türkiye vize koyacak." dedi.

Yunanistan'ın, adalara vize verilmesi konusunda zorluklar çıkarttığını savunan Ulusoy, "Bu benim, Türkiye'nin problemi değil. Eğer vize konulursa onların sorunu. Bizim gidecek adalarımız var, Gökçeada, Bozcaada, Kıbrısımız var." diye konuştu.

Türkiye'nin yat limanları, havalimanları, yatak sayısı ve seyahat acentasında önem arz eden rakamlara ulaştığını bildiren Ulusoy, geçen yıl turizmde sıkıntılar yaşandığını, türbülansa girildiğini söyledi.

Ulusoy, "Ancak her şeye rağmen biz kaptanlarımıza güveniyoruz. Mürettabımız inançlı. Yolcularımız bize güveniyor. 2017 yılında yine hedefler koyan ve bu hedeflere tutunmaya çalışan bir turizm sektörü göreceksiniz. Türkiye güvenli bir ülkedir." şeklinde konuştu.


- "Sektör için önem arz eden toplantı"


Dünya Turizm Forumu Başkanı Bulut Bağcı da bugün forumun 3'üncüsünün gerçekleştirildiğini hatırlatarak, dünyada bu kadar üst yöneticinin, turizm temsilcisinin katıldığı başka bir toplantı olmadığını söyledi.

Bağcı, geçen yıl gerçekleştirilen forumun turizm camiasında büyük ses getirdiğini ifade ederek, "Yaptığımız çalışmalar turizm dünyası, Türkiye ve ülkemize turist gönderen ülkeler için önem arz ediyor." dedi.

ABD, Katar ve Çin'de bu toplantının devamını yapacaklarını bildiren Bağcı, forumda turizmi kapsamlı olarak ele alacaklarını, 40'tan fazla oturumda sektör profesyonelleri ile bir araya geleceklerini anlattı.

Türkiye'nin geçen yıl 15 Temmuz'da hain darbe girişimi ile karşı karşıya kaldığını anımsatan Bağcı, "Halkımız ülkesine ve demokrasiye sahip çıktı. Tüm dünyaya demokrasiye ne kadar düşkün olduğunu ve bu uğurda canını verebileceğini gösterdi." diye konuştu.

Forumun açılışına Başbakan Yıldırım'ın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, yabancı konuk bakanlar ve çok sayıda turizm profesyoneli de katıldı.

Yorumlar