Dünya Süt Günü

- Malkara'da litresi 1 liradan 20 ton süt satıldı

Google Haberlere Abone ol
Dünya Süt Günü

TEKİRDAĞ (AA) - Malkara'da Dünya Süt Günü dolayısıyla litresi 1 liradan 20 ton süt satıldı.

Malkara Süt Üreticileri Birliği tarafından Dünya Süt Günü dolayısıyla süt satışı etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte, birliğin satış reyonunda litresi 1,60 lira olan süt, 1 liraya satıldı. İndirimli fiyatı duyan vatandaşlar, süt almak için uzun kuyruklar oluşturdu.

Bugüne özel fiyatı düşürülen 20 ton süt, 3 saat içerinde tükendi.

Süt Üreticileri Birliği Başkanı Osman Turgutlugil, satış sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede günlük 135 ila 150 ton süt toplandığını, süt fiyatlarında istikrarın ve devlet desteğinin sağlamlaşması durumunda bu rakamın 200 tonlara çıkacağını belirtti.

Avrupa'da yıllık kişi başına düşen süt ve ürünleri miktarının 342 litre, Amerika'da 292 litre olduğunu kaydeden Turgutlugil, şunları söyledi:

"Tarım ve hayvancılığa dayalı ülkemizde ise bu rakam 146 litredir. Bugün halkımıza maliyetin de altına süt sattık. 20 ton süt 3 saat içerisinde vatandaşların yoğun ilgisiyle tükendi.Vatandaş bakkaldan, marketten kilosu 3 ila 3,5 lira arasından süt alıyor. Birlik olarak satış reyonumuzda her gün kilosu 1,60 liradan 5 ton süt satıyoruz. Bugüne özel zararına satış gerçekleştirdik. Vatandaşımız süt içsin, süt içme alışkanlığına kavuşsun diye."

Yorumlar