"Dünya MPS Farkındalık Günü"

- MPS LH Derneği, "15 Mayıs Dünya MPS Farkındalık Günü" kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi

Google Haberlere Abone ol
"Dünya MPS Farkındalık Günü"

İSTANBUL (AA) - Dünya MPS Farkındalık Günü dolayısıyla hasta, hasta yakınları ve MPS gönüllülerinin katılımıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Mukopolisakkaridoz (MPS) ve benzeri depo hastalıklarına ilişkin toplumda farkındalık yaratmak amacıyla Ataköy İspirtohane Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, eğitmen Polat Doğru ve psikolog Firuzan Eroğlu, hastalık sürecinde yaşanan sorunlara ilişkin bilgi verdi.

MPS LH Derneği Başkanı Mutedeber Eroğlu, enzim eksiliğine bağlı olarak ortaya çıkan, fiziksel becerilerde, organların ve sistemlerin işlevlerinde ve pek çok vakada zeka gelişiminde bozulmaya yol açan kalıtsal hastalığın kişiler ve aileleri için zor bir süreci de beraberinde getirdiğini söyledi.

Eroğlu, etkinliği hastalığa dikkat çekmek ve hasta yakınlarına yardımcı olmak için düzenlediklerini aktardı.

Program kapsamında ayrıca MPS hastaları tarafından resim sergisi açıldı. Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu da sergiyi gezdi.

Kerimoğlu, MPS hastası olan ressam Ayşe Nihan Uğuz ve 13 yaşında aşk romanı yazan Şilan Yıldız'ı başarılarından dolayı tebrik ederek onlarla fotoğraf çektirdi.


Yorumlar