Dünya medyasının temsilcileri Türkiye'de buluşacak

- Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından Konya ve Karaman'da düzenlenecek "Uluslararası Kültür Turizmi ve Medya Kurultayı" yarın başlayacak - Kurultayda yerli ve yabancı gazeteciler ile akademisyenler Türkiye ve dünya gündemini değerlendirecek - Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Burhan: - "Türkiye ile ilgili yanlış ve olumsuz algılar varsa bunların düzeltilmesi için çaba sarf edeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Dünya medyasının temsilcileri Türkiye'de buluşacak

ANKARA (AA) - MERVE YILDIZALP - Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından Konya ve Karaman'da düzenlenecek "Uluslararası Kültür Turizmi ve Medya Kurultayı"nda, yerli ve yabancı gazeteciler ile akademisyenler Türkiye ve dünya gündemini değerlendirecek.

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakanlık Tanıtma Fonunun desteğiyle gerçekleştirilecek kurultayın, 13-17 Temmuz tarihleri arasında Konya ve Karaman'da yapılacağını söyledi.

Kurultaya katılacak yerli ve yabancı gazetecilerin, Türkiye ve dünya gündemini ele alacağını belirten Burhan, terör, Orta Doğu, Rusya, Balkanlar, Avrupa Birliği (AB), ABD, dünyada Türkiye algısı ile İslam dünyasındaki gelişmelerin, gazeteciler ve akademisyenler tarafından değerlendirileceğini aktardı. Burhan, kurultaya farklı ülkelerden 60 yabancı gazeteci ile Türkiye'den 120 yerel, 60'ın üzerinde ulusal medya kuruluşunun temsilcilerinin katılacağını ifade etti.

- "Türkiye'de basının özgür olduğunu anlatacağız"

Dünya medyasını Konya'da buluşturacaklarını söyleyen Burhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son dönemde Sayın Cumhurbaşkanımızla, Sayın Başbakanımızla, hükümetimizle ilgili yabancı medyada olumsuz haberler var. Dünya medyasında özellikle bazı ülkelerde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren haberler yapılıyor. 'Türkiye'de basın özgürlüğü yok, demokrasi yok' deniliyor. Halbuki Türkiye'de basın özgürdür. Herkes istediğini yazabiliyor, konuşabiliyor. Yurtdışından gelen yabancı medya mensuplarına Türkiye'de basının özgür olduğunu, Türkiye'nin çok demokratik ve şeffaf bir ülke olduğunu anlatacağız."

- "Türkiye'nin turizmini, kültürünü tanıtacağız"

Konya'nın ve Karaman'ın turizm değerlerini de anlatacaklarını kaydeden Burhan, hoşgörünün ve barışın sembolü Hz. Mevlana'nın felsefesiyle dünyaya barış mesajı verileceğini belirtti.

Konya'da başlayacak kurultayın ikinci bölümünün Karaman'da devam edeceğini aktaran Burhan, Karaman'ın Türk dilinin başkenti olduğunu, Karamanoğlu Mehmet Bey'i de yabancı gazetecilere tanıtacaklarını dile getirdi.

Programa, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın da katılmasının beklendiğini ifade eden Burhan, "Türkiye'nin turizmini, kültürünü de tanıtacağız. Türkiye ile ilgili yanlış ve olumsuz algılar varsa bunların düzeltilmesi için çaba sarf edeceğiz." dedi.

Burhan, kurultayın gelecek yıllarda da farklı illerde düzenlenebileceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar