"Dünya Koruyucu Aile Günü resmiyet kazansın" başvurusu

- Almanya'daki Umut Yıldızı Derneği Başkanı Altay: - "Gerekli müracaatları yaptık. 9 Şubat'ın Dünya Koruyucu Aile Günü olarak kabul edilmesini istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
"Dünya Koruyucu Aile Günü resmiyet kazansın" başvurusu

BERLİN (AA) - Almanya'nın Neuss kentinde korunmaya muhtaç çocuklar yararına çalışmalar yapan Umut Yıldızı Derneği, Dünya Koruyucu Aile Günü'nün resmiyet kazanması için Avrupa Parlementosu ve Birleşmiş Milletlere resmi müracaatta bulundu.

Almanya başta olmak üzere Avrupa genelinde gençlik dairesi koruması altındaki Türk çocuklarını ailelerine kavuşturmak ve bu çocukların öz değerlerini kaybetmemeleri için çalışma yürüten, ayrıca koruyucu aile projesi geliştiren Umut Yıldızı Derneği, 2013 yılında Köln, Essen ve Düsseldorf başkonsoloslarının da katıldığı "Dünya Koruyucu Aile Günü" etkinliği düzenlemişti.

Dernek başkanı Kamil Altay, Avrupa ve dünyada koruyucu ailenin ciddi bir öneme sahip olduğuna dikkati çekerek, ''Korunmaya muhtaç çocuklar yararına çalışmalar yapan bir dernek olarak Dünya Koruyucu Aile Günü'nün ilkini kendi inisiyatifimizle kutlamıştık. Resmiyet kazanması için Federal Almanya ve eyalet parlamentolarına girişimde bulunduk. Almanya genelinde ciddi çalıştay ve üniversitelerde bu konuyu dile getirdiğimizde çok pozitif dönüşler oldu fakat resmiyet kazanması için Avrupa Parlementosu ve Birleşmiş Milletler'in konuyu değerlendirmesi gerekiyor. Gerekli müracaatları yaptık. 9 Şubat'ın Dünya Koruyucu Aile Günü olarak kabul edilmesini istiyoruz.'' dedi.

Boşanmalardaki artış ve savaş nedeniyle yetim kalan çocuklar için ciddi öneme sahip koruyucu aile kavramını, tüm dünyaya yaymanın senede bir gün veya hafta olarak gündeme taşımanın önemine ve ihtiyacına işaret eden Altay, yetimlere sahip çıkan bu ailelerin fedakarlıkları ve yaşadıkları zorlukları kamuoyuna taşıyarak koruyucu aile artışına katkıda bulunmayı amaçladıkları ifade etti.


Yorumlar