Dünya Kız Çocukları Günü

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık: - "Türkiye'de kız çocuklarının uğradığı ayrımcılığa karşı yürütülen mücadele, her geçen gün daha da başarı kazanmaktadır"

Google Haberlere Abone ol
Dünya Kız Çocukları Günü

MALATYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Türkiye'de kız çocuklarının uğradığı ayrımcılığa karşı yürütülen mücadelenin her geçen gün daha da başarı kazandığını bildirdi.

Çalık, Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, kız çocuklarının yaşam koşullarını iyileştirme, zorla evlendirilmelerinin önüne geçme, eğitimlerini en iyi şekilde alabilmelerini, insan haklarından tam ve etkili yaralanabilmelerini sağlamanın, en önemli amaçlarından olduğunu belirtti.

Bu çalışmalar doğrultusunda iyi eğitim alarak ülke ve milletinin gurur kaynağı olan, başarıları dünyaya örnek teşkil eden birçok kadının bulunduğuna işaret eden Çalık, "Türkiye'de kız çocuklarının uğradığı ayrımcılığa karşı yürütülen mücadele, her geçen gün daha da başarı kazanmaktadır." ifadesini kullandı.

"13 yıl önce her 100 erkek öğrenciye karşılık 88 kız öğrenci okullaşırken, şu an bu rakam 98'e kadar ulaşmış durumdadır." bilgisini veren Çalık, ortaya çıkan bu rakamın kendilerini umutlandırdığını vurguladı.

Dünyada yaklaşık 500 milyona yakın okuma yazma bilmeyen kadın bulunduğuna dikkati çeken Çalık, şunları kaydetti:

"200 milyon kız çocuğu erken yaşta evlendirilmektedir. Ne yazık ki her 7 saniyede bir kız çocuğu, daha hayat maratonuna başlayamadan, hayatın meşakkatli yüzüyle baş başa kalmaktadır. Kız çocuklarımızın bu durumuna karşı herkesin üzerine düşen vazifeyi en etkili şekilde yerine getireceği ümidiyle, çocuklarımızın gözyaşlarının son bulduğu bir dünya dileğiyle, yarının güçlü kadınlarının Dünya Kız Çocukları Günü'nü kutluyorum."

Yorumlar