Dünya Hayvanları Koruma Günü

- Kastamonu'daki Sahipsiz Hayvan Bakımevi'nde düzenlenen etkinlik için köpeklerin barınakları balonlarla süslendi - Kastamonu Belediye Başkanı Babaş: - "Çocuklarımızın hayvanları sevmesi için bu etkinliği düzenledik"

Google Haberlere Abone ol
Dünya Hayvanları Koruma Günü

KASTAMONU (AA) - 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Sahipsiz Hayvan Bakımevi'nde etkinlik düzenlendi.

Sahipsiz Hayvan Bakımevi'nde gerçekleştirilen etkinliğe katılan ilkokul öğrencileri, ellerindeki pankartlarla 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nü kutladı. Köpeklere çeşitli yiyeceklerin verildiği etkinlik için köpek barınakları balonlarla süslendi.

Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım, hayvanların da en az insanlar kadar yaşama hakkı olduğunu belirterek "Havladığı için bir köpekten, öttüğü için bir horozdan şikayetçi olan insanları anlamakta güçlük çekiyorum ve kınıyorum. Ülkemizde örnek hayvan barınma tesisleri arasında yer alan barınağı Kastamonu'da görmek bana kıvanç veriyor." dedi.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise hayvan bakımevinin Türkiye'deki sayılı kurumlarından olduğunu ifade etti.

Sokak hayvanlarıyla yaşamanın öğrenilmesi gerektiğini vurgulayan Babaş, "Bakımevine getirilen sokak hayvanın tedavisi yapılır, kısırlaştırıp doğal ortamına bırakılır. Türkiye'deki mevzuat bu şekilde. Biz hayvan sevgisi ve bakımı alanında Avrupa'dan ve birçok ülkeden çok daha ilerideyiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından çocuklar ve protokol üyeleri, sahipsiz hayvanların barınaklarını gezerek, köpekleri sevdi.

Yorumlar