Dünya hafızları İstanbul'da yarışacak

- İstanbul'da düzenlenecek Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'na 55 ülkeden 89 hafız katılacak - Yarışma, 11-16 Haziran'da Fatih Camisi'nde yapılacak

Google Haberlere Abone ol
Dünya hafızları İstanbul'da yarışacak

ANKARA (AA) - SEYİT AHMET AYTAÇ - Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması için 55 ülkeden 89 hafız İstanbul'da bir araya gelecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığınca Kur'an kültürü ile eğitiminin yaygınlaştırılması, Kur'an-ı Kerim'in ezberlenmesi ve güzel okunmasını teşvik amacıyla düzenlenen yarışmanın, bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek.

Yarışmaya, 55 ülkeden 89 hafız katılacak. Yarışmanın açılış programı, yarın Fatih Camisi'nde düzenlenecek.

Açılış programına, İslam dünyasında "Şam'ın Reisül Kurrası" diye bilinen Küreyyim Racih, geçen yıl Kuran-ı Kerim'i güzel okuma dalında dünya birincisi seçilen Endonezyalı Takdir Feriza Hasan ile ikinciliği elde eden Filipinli Muhammed Nadhir Asgar, onur konuğu olarak katılacak.

- Yarışmalar 6 gün sürecek

Yarışmalar, 11-16 Haziran'da Fatih Camisi'nde yapılacak. Organizasyon süresince saat 10.00-15.00 arası hafızlık, 16.00-19.00 arası Kuran-ı Kerim'i güzel okuma yarışması gerçekleştirilecek.

Sonuçlar, Türkiye, Suudi Arabistan, Somali, Malezya, Fas ve Lübnan'dan uzman isimlerden oluşan jüri tarafından belirlenecek.

Dereceye girenlere ödülleri, 17 Haziran'da Fatih Camisi'nde cuma namazının ardından düzenlenecek törenle verilecek.

- Türkiye, iki kategoride de temsil edilecek

Yarışmada Türkiye, hem hafızlık hem de tilavet kategorilerinde temsil edilecek. Hafız Eren Pilgir hafızlık, hafız Yavuz Mutlu ise tilavet kategorisinde birincilik için yarışacak.

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Türkiye'nin yetiştirdiği hafızların, dünya yarışmalarında dereceler aldığını, Tunus, Fas ve Kuveyt'te birincilikler kazandığını kaydetti.

Yorumlar