Dünya Gençler Wushu Şampiyonası

- Şampiyona, Burgaz şehrinin meydanında yapılan törenle açıldı

Google Haberlere Abone ol
Dünya Gençler Wushu Şampiyonası


BURGAZ (AA) - Bulgaristan'ın Karadeniz kıyısındaki Burgaz şehrinde düzenlenen 6. Dünya Gençler Wushu Şampiyonası, Troyka meydanında yapılan törenle açıldı.

Toplam 20 sporcudan oluşan Türkiye Wushu Milli Takımı ile birlikte, yaklaşık 50 ülkenin sporcuları, töreni izledi.

Bulgaristan ulusal marşı ile başlayan gösteride hakem ile sporcuların geleneksel yemin törenin ardından Bulgaristan Wushu Federasyonu Başkanı Stefan Kolev, şampiyonanın resmi konuklarını selamlayarak, Wushu’nun bir öz kontrol, denge, irade ve güç sanatı olduğunu söyledi.

Kolev, cinsiyet, yaş, boy ve başka koşullarda dayanan sınırlar koymayan Wushu'nun her yaşta ve her yerde rahatlıkla uygulanabileceği bir uğraş olduğunu ifade etti.

Açılış töreni dolayısıyla Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, yolladığı yazılı mesajında da Bulgaristan'ın ev sahipliğinin sayesinde bir çok ülkede popüler olan bir savunma sanatının daha çok hayran kazandıracağını belirtti. Borisov, bir Wushu şampiyonasının ilk kez Asya'nın dışında düzenlendiğini ve bu spor ve sanatının dünyada yaygınlaştırılması için iyi bir vesile olduğunun da altını çizdi.

Dünya Wushu Federasyonu heyeti, Burgaz Belediyesi yetkilileri ve şehrin yüzlerce sakinin ilgi ile izlediği gösteri, Bulgar halk danslarından oluşan bir programla sürdü. Gösteri finalindeki havai fişekli şovun öncesi çeşitli ülkelerin sporcuların katılımı ile Wushu'nun sanda ve taolu dallarından oluşan hareketli bir sunum yapıldı.

Burgaz'da yarın başlayacak şampiyona, 3 Ekim Pazartesi günü sona erecek. Müsabakalarda 50 ülkeden bini aşkın sporcu, madalya mücadelesi verecek.


Yorumlar