"Dünya Düzeni" Türkçe olarak Boyner Yayınlarında

İSTANBUL (AA) - Henry Kissinger'in "best-seller" (en çok satılan) kitabı Dünya Düzeni (World Order), Türkçe çevirisiyle mayısta Boyner Yayınlarında yerini...

Google Haberlere Abone ol
"Dünya Düzeni" Türkçe olarak Boyner Yayınlarında

İSTANBUL (AA) - Henry Kissinger'in "best-seller" (en çok satılan) kitabı Dünya Düzeni (World Order), Türkçe çevirisiyle mayısta Boyner Yayınlarında yerini aldı.

Boyner Yayınlarından yapılan açıklamaya göre, Amerika Birleşik Devletleri'nde Ulusal Güvenlik Danışmanlığı ve Dışişleri Bakanlığı ile birçok başkana dış siyaset konularında danışmanlık yapan, 1973 Nobel Barış ödülü sahibi siyasetçi Henry Kissinger'ın, global güç dinamikleri ve uluslararası ilişkiler konusundaki deneyimlerini ve analizlerini içeren Dünya Düzeni (World Order) mayıs itibarıyla satışa sunuldu.

Kitapta, günümüzde yaşanan uluslararası sorunların giderek kaotikleştiği ve ülkelerin, dünyanın farklı bölgelerindeki politik olaylara neredeyse anında müdahil olduğu, buna rağmen pek çok konuda önemli oyuncular arasında fikir birliği sağlanamadığı anlatılıyor.

Kitaba göre yaşanan kaos, kitle imha silahlarının yayılışı, devletlerin dağılması, çevre tahribatının etkileri, soykırıma varan uygulamaların ısrarla sürmesi ve çatışmaları insan anlayışının ötesine taşıma tehdidi oluşturan yeni teknolojilerin yaygınlaşmasıyla herkesi tehdit ediyor.

Kissinger'ın derin tarihsel araştırmalarına ve bizzat yaşadıklarına dayanan Dünya Düzeni, okurları dünya tarihinin önemli olayları arasında keşfe çıkarıyor.

Kitapta, Soğuk Savaş'ın sonunda, ABD Başkanı Ronald Reagan'ın, Sovyetler Birliği Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov'la yürüttüğü gerilimli müzakerelerle ilgili detaylardan ABD-Çin ilişkilerinin geleceğine, Irak ve Afganistan'da yaşanan çatışmalardan İran ile nükleer müzakerelere ilişkin analizlere, Batı'nın Arap Baharı’na tepkisinden Ukrayna nedeniyle Rusya'yla yaşanan gerilime kadar geniş yelpazedeki olaylara farklı bir bakış açısı sunuluyor.

Dünya Düzeni, "Acaba geleceği hiçbir düzenin dizginleyemeyeceği güçlerin belirlediği bir dönemle mi karşı karşıyayız?" sorusuna da cevap bulmaya çalışıyor.

Yorumlar