Dünya Çocuk Günü

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sancaktepe Belediyesi iş birliğinde düzenlenen "Dünya Çocuk Günü" programında çocuklar, "15 Temmuz darbe girişimi" konulu şiirler okudu

Google Haberlere Abone ol
Dünya Çocuk Günü

İSTANBUL (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Sancaktepe Belediyesi iş birliğinde "Dünya Çocuk Günü" programı düzenlendi.

Sancaktepe Belediyesi Mustafa Öncel Kültür Ve Spor Kompleksi'nde gerçekleşen program, İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başladı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Sancaktepe Belediyesi Çocuk Mehteran Takımı'nın gösterisinin sunulduğu programda, çocuklar "15 Temmuz darbe girişimi" konulu şiirler okudu.

Programda konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, bakanlığın görevi ve mes'uliyetinin her geçen gün arttığını belirterek, çocuklara aile sıcaklığını aratmayan ortamlar hazırlamak için tüm imkanlarıyla çalışmakta olduklarını söyledi.

''Dünya Çocuk Günü'' vesilesiyle düzenlenen bu etkinliklerin, çocukların dünyasına önemli katkılar sağlayacağına yürekten inandığını belirten Ersoy, şunları kaydetti:

"İnşallah belediyelerimiz, kamu kurumlarımız ve bütün yerel yönetimlerimiz, sivil toplum kuruluşları ve vakıfların gayretleriyle dünya bir barış yuvası olur. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın hiçbirinin boynunun bükük kalmadığı, kendini yetim, garip ve kimsesiz hissetmediği bir dünyada yaşamak nasip olur. Bugün acımasız bir dünyada yaşıyorsak, bu acımasız dünyanın mağdurlarının en büyükleri kadınlar ve çocuklar oluyorsa, elbetteki burada bugünün yetişkinlerinin önemli bir payı vardır. İnşallah bizim gösterdiğimiz ilgi, şefkat ve merhameti de, dünyanın diğer zalimleri bir taraftan ibret alarak, göstermeye çalışır. Sadece Türkiye'de 1 milyonun üzerinde, Suriyeli çocuğa ev sahipliği yapıyoruz. Taş atarak kendini savunan Filistinli çocuklar bugün yaşadıkları dramı gelecekte yaşamasınlar. Bu duygu ve düşüncelerle konuşmamı tamamlamak istiyorum. Çocuklar oynamak, gülmek aynı zamanda yetişkinlerden ilgi, sevgi ve merhamet beklerler. Programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Ersoy, çocukların, ırk, din ve insanlar arasındaki ayrılık yaratan baskılardan titizlikle korunması gerektiğini de vurguladı.

Konuşmanın ardından plaket takdimi yapılan program, çocuklara hediye takdimi, toplu fotoğraf çekimi, çocuk oyunları ile devam etti.

Programa Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Okur ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan ve il protokolünün yanı sıra yaklaşık 300 çocuk katıldı.

Yorumlar