''Dünya Çevre Günü'' etkinliği

- Etkinlik kapsamında çocuklar, Ümraniye Meydanı'nda geri dönüşümden elde edilen pet şişelerle dev heykeller yaptı

Google Haberlere Abone ol
''Dünya Çevre Günü'' etkinliği

İSTANBUL (AA) - Dünya Çevre Günü dolayısıyla Ümraniye Meydanı'nda kurulan heykel atölyesinde çocuklar geri dönüşümden elde edilen pet şişelerle dev heykeller yaptı.

Ümraniye Meydanı'nda düzenlenen etkiliğe Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve çok sayıda öğrenciyle vatandaşlar katıldı.

Ümraniye Belediyesi’nin PACE Çocuk Sanat Merkezi ile birlikte gerçekleştirdiği etkinlikte çocuklar, pet şişelerden ve kağıt atıklardan, yükseklikleri 3 ile 8 metre arasında değişen dev heykeller yaptı.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, yaptığı konuşmada, düzenledikleri etkinlikle dikkatleri geri dönüşüme çekmek istediklerini söyledi. Dünyada yaşanan çevre kirliliğine vurgu yapan Can, artan teknolojik gelişmeler, bilinçsiz tüketim ve diğer bazı nedenlerle önemli ölçüde zarar gören doğal çevrenin korunmasında geri dönüşümün önemine değindi.

Dünya Çevre Günü’nün bu bilinci hatırlatma noktasında güzel bir vesile olduğunu belirten Can, belediye olarak çevre temizliği, doğal çevrenin korunması ve geliştirilmesi için üzerilerine düşeni yaptıklarını söyledi. Çocukların atık pet şişe ve kağıtlardan adeta birer sanat eseri çıkardıklarını ifade eden Can, onlara daha iyi bir çevre bilinci vermeye çalışmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Hasan Can, ''Gençlerden umudumuz var. Çevrenin ne kadar önemli olduğunu onlara anlatmamız lazım. Yeni nesil bilinçli olursa, çevrenin kıymetini bilirse, inanıyorum ki genç kuşak bu dünyaya düzen verecek.'' dedi.




Yorumlar