Düğündeki silahlı kavgayla ilgili dava

- Eskişehir'de sünnet düğününde çıkan silahlı kavgada bir kişiyi silahla öldürdüğü öne sürülen tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
Düğündeki silahlı kavgayla ilgili dava

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, geçen yıl kasım ayında sünnet düğününde çıkan kavgada bir kişiyi silahla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Ahmet İriyiğit (20) ve olayda hayatını kaybeden Şahin Karateke'nin yakınları ile tarafların avukatları katıldı.

Savunmasını yapan İriyiğit, eşinin kendisiyle evlenmeden bir dönem Karateke ile sevgili oldukları iddiasını kavgadan önce bilmediğini öne sürdü.

Kavganın ardından tutuklanıp gönderildiği cezaevinde eşiyle bir telefon görüşmesi yaptığını belirten İriyiğit, "Eşime, önceden Şahin Karateke ile ilişkisinin olup olmadığını sordum. O da bana 'yok' dedi ancak ben 'var' anladım. Geçen duruşmada bu nedenle yanlış ifade verdim." diye konuştu.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, dava dosyasındaki eksikliklerin giderilmesi ve sanığın eşinin dinlenilmesi için duruşmayı erteledi.

Eskişehir'de, 28 Kasım 2015 tarihinde, 71 Evler Mahallesi Kafkas Caddesi'ndeki sünnet düğününde çıkan kavgada göğsünden silahla vurularak yaralanan Şahin Karateke (23), yakınları tarafından Eskişehir Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Karateke, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Olaydan sonra kaçan zanlı Ahmet İriyiğit, polis ekiplerince yakalanmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Yorumlar