DTÖ'den ABD açıklaması

- DTÖ Genel Direktörü Azevedo: - "(ABD'nin Trump yönetimi altında DTÖ üyeliğinden ayrılacağına yönelik açıklamalar hakkında) O yönde bir işaret göremiyorum. Bence bu noktada görüşmelere devam etmemiz lazım" - "DTÖ, dünyada daha dinamik bir büyüme sağlama kapsamında ABD'nin önemli bir ortağı olmaya devam edebilir"

Google Haberlere Abone ol
DTÖ'den ABD açıklaması

CENEVRE (AA) - Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Genel Direktörü Roberto Azevedo, ABD'nin Donald Trump yönetimi altında DTÖ üyeliğinden ayrılacağına yönelik iddialara ilişkin, "O yönde bir işaret göremiyorum. Bence bu noktada görüşmelere devam etmemiz lazım." dedi.

BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, Azevedo, ABD'nin Trump yönetimi altında DTÖ üyeliğinden ayrılacağına yönelik açıklamalar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Azevedo, "O yönde bir işaret göremiyorum. Bence bu noktada görüşmelere devam etmemiz lazım. DTÖ, dünyada daha dinamik bir büyüme sağlama kapsamında ABD'nin önemli bir ortağı olmaya devam edebilir." şeklinde konuştu.

Trump yönetiminin DTÖ ile iş birliğinin hangi yönde sürdüreceğinin belirlenmediğini ve Trump'a şans verilmesi gerektiğini belirten Azevedo, "Henüz Trump ile görüşmedim. Ama hazır olduklarında görüşmeye hazırım." dedi.

Yorumlar