DSİ Genel Müdürü Acu:

- "Yeniden yerleşim çalışmalarını ben de yakinen takip ediyorum. Yusufelili kardeşlerimiz için en güzel projeyi yapacağız. Yeni yerinde ve göl manzaralı Yusufeli'nde vatandaşlarımız daha modern bir yaşam sürecekler" - "Türkiye Cumhuriyetinin uzun vadeli enerji vizyonunun içinde yer alan en önemli yatırımlardan biri olan Yusufeli Barajı ve HES projesidir"

Google Haberlere Abone ol
DSİ Genel Müdürü Acu:

ANKARA (AA) - Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu, "Yeniden yerleşim çalışmalarını ben de yakinen takip ediyorum. Yusufelili kardeşlerimiz için en güzel projeyi yapacağız. Yeni yerinde ve göl manzaralı Yusufeli'nde vatandaşlarımız daha modern bir yaşam sürecekler" değerlendirmesini yaptı.

DSİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre Genel Müdür Acu, Yusufeli Barajı ve HES inşaatı ile proje kapsamında devam eden yeniden yerleşim alanlarında incelemede bulundu.

Acu, Yusufeli Barajı ve HES Projesi kapsamında ilk olarak yeniden yerleşim çalışmalarının koordine edildiği şantiyeyi ziyaret ederek, çevresel faaliyetlerde gelinen seviye ve yeniden yerleşim alanlarındaki çalışmalar hakkında brifing aldı.

DSİ Genel Müdür Acu, ziyaret ve incelemelerinin ardından Yusufeli Barajı şantiyesinde yaptığı açıklamada, Yusufeli Barajı ve HES'in Çoruh Nehri üzerinde yer alan 10 projeden biri olduğunu belirtti.

Çoruh Nehri projelerinin, ekonomik ve sosyal kalkınmaya yönelik hazırlanmış projeler olduğunu aktaran Acu, projelerle daha güçlü Türkiye'nin ve refah düzeyi daha yüksek olan bir toplumun hedeflendiğini kaydetti.

Acu, "Türkiye Cumhuriyeti'nin uzun vadeli enerji vizyonunun içinde yer alan en önemli yatırımlardan biri olan Yusufeli Barajı ve HES projesidir." ifadesini kullandı.

Yusufeli Barajı'nın çift eğrilikli ince kemer baraj tipinde inşa edildiğini kaydeden Acu, barajın 275 metre yüksekliği ile kendi sınıfında dünyanın en yüksek 3'üncü, Türkiye'nin ise en yüksek barajı olacağını vurguladı.

Barajın tamamen Türk mühendisi ve işçisinin alın teri ile yapıldığını belirten Acu, projenin tamamlanmasıyla milli ekonomiye yıllık 450 milyon lira katkı sağlanacağını ifade etti.

Acu, yeniden yerleşim için çalışmaların bütün hızıyla sürdüğünü belirterek, "Yeniden yerleşim çalışmalarını ben de yakinen takip ediyorum. Yusufelili kardeşlerimiz için en güzel projeyi yapacağız. Yeni yerinde ve göl manzaralı Yusufeli'nde vatandaşlarımız daha modern bir yaşam sürecekler." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar