Dresden’de Fatih Camisi'ne yapılan saldırı

- Saldırının el yapımı patlayıcıyla gerçekleştirildiği belirlendi - Emniyet Müdürü Kretschmar: - "Dresden'deki iki caminin önünde polisin bekletilecek"

Google Haberlere Abone ol
Dresden’de Fatih Camisi'ne yapılan saldırı

BERLİN (AA) - Almanya'nın Saksonya eyaletinin Dresden kentindeki Fatih Camisi'ne dün gece yapılan saldırının, el yapımı patlatıcıyla gerçekleştirildiği bildirildi.

Dresden polisince yapılan açıklamada, yerel saatle 21.53’te Hühndorfer Strasse Caddesi'ndeki camide bir patlama meydana geldiği bilgisinin alındığı, yapılan incelemelerde el yapımı patlayıcı parçalarının bulunduğu ifade edildi.

Olay sırasında imamın eşi ve iki çocuğuyla camide olduğu aktarılan açıklamada, patlamanın etkisiyle cami kapısının zarar gördüğü, binanın içinde is izlerinin oluştuğu kaydedildi.

Camideki olaydan kısa bir süre sonra kentteki Uluslararası Kongre Merkezi’nde de bir patlama meydana geldiği belirtilen açıklamada burada da aynı şekilde el yapımı patlayıcı parçalarının bulunduğu bildirildi.

Her iki olayda da yaralanan olmadığı ifade edildi.

- Camilerin önünde polis bekletilecek

Dresden Emniyet Müdürü Horst Kretschmar, iki saldırının birbiriyle bağlantılı olduğunun tahmin edildiğini belirterek, şimdiye kadar saldırıları üstlenen kimsenin olmamasına rağmen bunun yabancı düşmanlığından kaynaklandığını varsaydıklarını kaydetti.

Kretschmar, Dresden'deki iki caminin önünde polisin bekletileceğini, tehlikede olabilecek diğer binalara ilişkin yeniden değerlendirme yapılarak önlem alınacağını dile getirdi.

Fatih Cami'ne giden Kretschmar, burada Türkiye’nin Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen'e bilgi verdi.

Olayla ilgili soruşturmayı Operatif Savunma Merkezi’nin sürdüreceği bildirildi.

Yorumlar