DP Genel Başkanı Uysal:

- "Bağdat ve Beyrut hattı içerisinde Türkiye, merkezi devletlerden daha fazla uluslararası alanda terör örgütü olarak nitelendirilen bir takım yapılarla komşu olma mecburiyetinde kalmıştır"

Google Haberlere Abone ol
DP Genel Başkanı Uysal:

SAKARYA (AA) - Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Bağdat ve Beyrut hattı içerisinde Türkiye, merkezi devletlerden daha fazla uluslararası alanda terör örgütü olarak nitelendirilen bir takım yapılarla komşu olma mecburiyetinde kalmıştır." dedi.

Uysal, Erenler ilçesindeki Sakarya Şoförler ve Otomobilciler Odası Düğün Salonu'nda düzenlenen partisinin il kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyada yaşanan hadiselerin herkesin gözü önünde cereyan ettiğini söyledi.

Şiddetin bu coğrafyada siyasetin tek enstrümanı haline geldiğini üzüntüyle izlediklerini dile getiren Uysal, "İslam dünyasının bütün başkentlerinde kan ve gözyaşının aktığını da hepimiz izlemek mecburiyetinde kalıyoruz. Bu gerçek ortadayken sadece kendi insanına değil, bütün bu coğrafyaya aklıselimi, makulü, demokrasi ve adalet temelinde bahsedebilecek yegane ülkenin de Türkiye olduğunu, aziz milletimiz olduğunu da biliyoruz." diye konuştu.

"Dün olduğu gibi bugün de ayağa kalk denildiğinde ayağa kalkılan her daim çıkış yolunu bulmuş bir millet olarak bugün hareketimizin üzerine düşen yegane sorumluluk bu çıkış yolunu bulabilmektir." diyen Uysal, bu çıkış yolunu milletin önüne alternatif olarak koyabilmenin kolay olmadığını ifade etti.

Bir partili Uysal'ın konuşması bölerek, "Düşündüklerimizi açıklayabileceğimiz en iyi zemin meydanlardır. Eğer finans merkezleri medya grupları vasıtasıyla bizim sesimizi yükseltmemize engel oluyorsa bunun bir tek çıkış yolu var. Geçmişte olduğu gibi Sayın Genel Başkanımız Süleyman Demirel'in yaptığı gibi meydanlara inmek en güzel çözümdür. Bunu size öneriyorum." dedi.

Uysal, bunun üzerine, "Bunun için buralardayız. İnşallah dediğiniz gibi her daim meydanlardan yükselen seslerle beraber bir iadeye kavuşarak milletin geleceğini şekillendirmiş bir hareket olarak elbette meydanlarda olmamız icap ediyor." karşılığını verdi.

Dün yaptıkları vazifeleri bugün de yapmak zorunda olduklarını vurgulayan Uysal, şunları kaydetti:

"Bugün PKK uluslararası güçlerin neredeyse özel güvenlik şirketi haline gelmiştir. Bir hafta ,10 gündür ortaya koyulan uluslararası iradenin de ortaya çıkardığı gibi ABD ve Rusya'nın ortak bir tasavvurla yerel ayakları olarak Barzani'nin ve PKK'nın tamamlayıcı unsur olarak bu coğrafyada şekil verilirken maalesef Türkiyemiz oyun dışı kalmıştır. Bugün bu ülkenin milli güvenliğini, birliğini ve beraberliğini sadece kendi sınırlarını içerisinden temin edebilme imkanınız yoktur. Bağdat ve Beyrut hattı içerisinde Türkiye, merkezi devletlerden daha fazla uluslararası alanda terör örgütü olarak nitelendirilen bir takım yapılarla komşu olma mecburiyetinde kalmıştır. İşte o nedenle Kilisimize belli aralıklarla füzelerin düştüğünü görüyoruz. Daha 10 gün önce Kilis'teydik. Neredeyse oradaki insanların nüfusunun iki katı mültecinin yaşadığı, füzelerden dolayı yerli nüfusun yarısı Kilis'in dışına kaldığı gerçekle karşı karşıya kaldık. Bugün akıldan ziyade hamasetle bu meseleleri çözmeye çalışırsanız Türkiye'nin ortak tasavvuru olarak iktidarıyla muhalefetiyle dış politikasını bir milli mutabakat meselesi haline getirmezseniz işte bugünkü dayatmayla karşı karşıya kalırsınız."

Kongrede mevcut başkan İsmail Hergül İle eski il başkanlarından Muharem Ün aday oldu. 252 delegenin oy kullandığı seçimde 176 oy alan Hergül, tekrar il başkanı seçildi.

Hergül, burada yaptığı açıklamada Genel Başkan Uysal'a ve delegelere teşekkür etti.

Zor şartlar altında da olsa siyaset yapmaya devam ettiklerini söyleyen Hergül, "Bugün Demokrat Parti konuşuluyorsa iktidar partisinin yetkili organları 'Biz Demokrat Parti'nin devamıyız' diyorlarsa biz doğru yoldayız" şeklinde konuştu.

Yorumlar