Down sendromlu Yeşim gelinlik hayaline kavuştu

- Adana'da down sendromlu 23 yaşındaki Yeşim Menendiz, hayalini kurduğu gelinliği ailesinin düzenlediği düğünde giydi - Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, gelinlik giyen Menendiz'e altın takıp, tablet hediye etti - Baba Mehmet Menendiz: - "Kızım hep bunun hayaliyle yaşadı. O hayalini de bugün gerçekleştirdi"

Google Haberlere Abone ol
Down sendromlu Yeşim gelinlik hayaline kavuştu

ADANA (AA) - Adana'da down sendromlu 23 yaşındaki Yeşim Menendiz, gelinlik giyme hayaline ailesinin düzenlediği düğünde kavuştu.

Mehmet ve Özgür Menendiz çifti engelli kızları Yeşim Menendiz'in gelinlik giyme hayalini gerçekleştirmek için bir otelde temsili düğün töreni düzenledi.

Düğüne, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile ailenin çok sayıda yakını katıldı.

Baba Mehmet Menendiz kızı Yeşim ile kol kola çalınan davul eşliğinde salona girdi.

Salonda bulunanlar baba ve kızını uzun süre alkışladı.

Piste çıkan Yeşim Menendiz, ilk dansını da babasıyla yaptı.

Daha sonra salonda bulunanlar Yeşim Menendiz ile çiftetelli oynayıp, halay çekerek eğlendi.

Yeşim Menendiz, gelinlik giyme hayalini gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu belirtti.

Baba Mehmet Menendiz de gelinlik giymenin kızının en büyük hayali olduğunu ifade ederek, kızının isteğini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Menendiz, kızlarının mutlu olması için anne ve babası olarak düğün yaptıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bugün benim en mutlu günüm. Kızım küçüklüğünden beri hep gelinlik giymek isterdi. Bu özlemini gerçekleştirmek için bu düğünü yaptık. Ablası gelin olduktan sonra kendisi de onun gibi gelin olmak istiyordu. Kızım hep bunun hayaliyle yaşadı. O hayalini de bugün gerçekleştirdi."

Anne Özgür Menendiz ise "Aile olarak olarak çok mutluyuz. Gelinlik giymek kızımın en büyük hayaliydi. Bu hayali de gerçek oldu." şeklinde konutu.

Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yakından ilgilendiği Menendiz'e altın takıp, bir tablet hediye etti.

Sözlü, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Menendiz'in anne ve babasının büyük bir duyarlılık gösterip kızlarının isteğini yerine getirdiğini belirterek, "Ailesini göstermiş oldukları hassasiyet nedeniyle tebrik ediyorum. Buraya gelen davetlilere de ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Davelliler, ezgiler eşliğinde uzun süre eğlendi.


Yorumlar