DOSAB'da kurulması planlanan termik santral

- DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu üyeleri, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) tarafından kurulması planlanan termik santral projesi hakkındaki ÇED olumlu kararının Bursa 2. İdare Mahkemesi tarafından yürütmesinin durdurulmasını sevinçle karşıladı

Google Haberlere Abone ol
DOSAB'da kurulması planlanan termik santral

BURSA (AA) - Bursa'da bir grup, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) tarafından kurulması planlanan termik santral projesi hakkındaki Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararının Bursa 2. İdare Mahkemesi tarafından yürütmesinin durdurulmasının mutluluğunu yaşıyor.

Heykel'deki Atatürk Anıtı önünde toplanan DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu üyeleri, davul zurna eşliğinde kararı kutladı.

Daha sonra grup adına açıklama yapan avukat Eralp Atabek, iki yıl önce başlayan, hatta daha da geriye giden mücadelenin sonucunu yaşadıklarını belirtti

Elde edilen bu sonucun zafer olduğunu söyleyen Atabek, "DOSAB tarafından hazırlanan ÇED raporu, mahkemenin yaptırdığı bilirkişi incelemesinde yerden yere vurulmuştur. Tamamen hatalı, eksik ve yanlış olduğu bu raporun hazırlayıcılarına açıkça söylenmiştir. Bu şehrin kirli havasını daha da kirletmek için mücadele ediyorlardı. Yanlıştı. Bunun için hukuktan başka yolumuz yoktu. Bu yasal yolu kullandık. Uzun süren bir dava süreci oldu. Bizim söylediklerimiz mahkemece kabul edildi." dedi.

Bursa'nın havasının Çevre ve Şehircilik Bakanlığının verilerine göre kirli olduğunu aktaran Atabek, "Kritik düzeyde kirlilik yaşıyoruz. Güneşi gördüğümüz için havayı temizmiş gibi algılıyoruz. Kirlilik yaşıyoruz. Bizim yaptığımız bu davayla sadece bu kirliliği artırmamaktı. 14 sayfa tutan mahkeme kararının son cümlelerinde bir sürü aykırılık sayıldıktan sonra bunların açıkça hukuka aykırı olduğu belirtildi" diye konuştu.

Açıklamanın ardından yapılması planlanan kutlama ve eğlenceler, Van'daki terör saldırısında 6 askerin şehit olduğu haberinin alınması üzerine iptal edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Buhar ve Enerji Üretim Tesisi projesiyle ilgili ÇED raporunun olumlu yönde vermesinin ardından 'DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu' üyeleri, ÇED kararının yürütmesinin durdurulması için Bursa 2. İdari Mahkemesi'ne dava açmış, mahkeme, ÇED raporunda santralin ve kömür sevkıyatının çevreye, şehrin havasına ve yeraltı sularına vereceği zararın net olarak belirtilmediği kanaatine vararak, raporun iptaline karar vermişti.





Yorumlar