"Dört beşik aldım oğluma daha odasına koyamadım"

- İzmir'de 3,5 aylıkken SMA teşhisi konulan 5,5 aylık oğlu için yoğun bakımda nöbet tutan anne, bu hastalığın tedavisine yönelik henüz deneme aşamasındaki ilacın temini için kampanya başlattı - Anne Korkmaz: - "Dört beşik aldım oğluma daha odasına koyamadım, çok özendim. Daha giydiremediğim bir sürü kıyafeti var. 5,5 aylık... Çocuğum bana, ben ona doymadım. Ben Kerem'i çok seviyorum. Para istemiyorum, bu ilaç neredeyse hızlı bir şekilde gelsin istiyorum. Kerem çok acı çekiyor" - "Ben yatağa girince o kalkacaksa ben gireyim razıyım. Anneannesi çok özledi, gözü açık resmini istedi, yoğun bakımda ben onunla konuştukça gözünü kıpırdatıyor, o halini görünceatma Korkmaz, konuşmaya devam ediyorum"

Google Haberlere Abone ol
"Dört beşik aldım oğluma daha odasına koyamadım"

İZMİR (AA) - MERİÇ ÜRER - İzmir'de, Spinal Müsküler Atrofi (SMA) tanısıyla yoğun bakımda tedavi gören 5,5 aylık oğlu için her gün hastanede nöbet tutan anne Fatma Korkmaz, bu hastalığa yönelik deneysel çalışmaları devam eden ilacın oğlu için temin edilmesi amacıyla kampanya başlattı.

İzmir'de yaşayan Korkmaz ailesinin 5,5 ay önce bebekleri Kerem dünyaya geldi. İlk çocuklarını kucağına alan ailenin mutluluğu, oğullarının rahatsızlığının fark edilmesiyle kısa sürdü.

Ailenin sol kolunu hareket ettirmediği fark ederek 2 ay önce hastaneye götürdüğü Kerem'e omurilikte yer alan ve kasların hareketinden sorumlu bazı hücrelerin tutulması olarak tanımlanan SMA hastalığı teşhisi konuldu.

Bir süre sonra nefes de alamamaya başlayan Kerem bebek, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yoğun bakımda tedavi altına alındı. Oğlunun başında gündüzleri aralıksız nöbet tutan anne Fatma Korkmaz, geceleri arabada uyuyor.

Anne Korkmaz'ın tek umudu, daha önce kamuoyuna çağrısı yansıyan, Uşak'ta aynı hastalıktan muzdarip 3 yaşındaki kızı Fatmagül'ün başında "yaşam nöbeti" tutan anne Hatice Koç gibi yeni geliştirilen ve Türkiye'nin de dahil olduğu uluslararası proje kapsamında 220 hastada deneme çalışmaları devam eden ilacın bir an önce oğlu Kerem için de temin edilmesi.

- "Para istemiyorum, ilaç istiyorum"

Oğlunun tedavisi için sosyal medyada hesap açıp kampanya başlatan anne Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun yaşamla ölüm arasında sürekli gidip geldiğini, geçen hafta kalbinin durduğunu ve yoğun müdahaleler sonucu hayata döndürüldüğünü belirtti.

Oğlunun tedavisi için sesini duyurmak amacıyla sosyal medya hesabı açtığını ve 2 gün içinde kendilerine gösterilen ilginin çığ gibi büyüdüğünü ifade eden Korkmaz, şunları söyledi:

"Ben hastalığı öğrendiğimde çalmadık kapı bırakmadım. Sosyal medya hesabı açtım, belki diye girdim, belkilerin cevabı varmış. Genç bir çocuk paylaşmış benim paylaştığım fotoğrafı. 'Elden ele tek yürek Kerem için' diye kampanya başlattı. Allah herkesten razı olsun. O kadar iyi insanlarımız varmış ki... İyi ki varlar, iyi ki tanıdım. Oğlum için hastane ve ben çok arandım. Hesap numarası isteniyor ama para istemiyorum, ilaç istiyorum. Spor kulüpleri, çok sayıda vatandaş aradı. Kanada Büyükelçiliğinden bile aradılar."

- "Dört beşik aldım, henüz odasına koyamadım"

Korkmaz, oğlunun hastalığının tedavisi için yeni bir ilaç geliştirildiğini öğrendiklerini, tek taleplerinin de bu ilacın bir an önce hem oğlu hem de onun gibiler için temin edilmesi olduğunu dile getirerek şöyle devam etti:

"Bize bunun imtihan olduğunu söylüyorlar. Razıyım imtihana ama geçmek istiyorum artık. Belki diye bir umudumuz var. Bu ilaç bir an önce çocuğuma verilsin. Evim şenlensin istiyorum. Dört beşik aldım oğluma daha odasına koyamadım, çok özendim. Daha giydiremediğim bir sürü kıyafeti var. 5,5 aylık... Çocuğum bana, ben ona doymadım. Ben Kerem'i çok seviyorum. Para istemiyorum, bu ilaç neredeyse hızlı bir şekilde gelsin istiyorum. Kerem çok acı çekiyor. Oğlumun boğazının ve midesinin delinmesi gerekiyor, imza verdim. İmzayı vermesem oğlumun ölüm emrini vermiş olacağım. İmzayı versem, her gün gözümün önünde ölecek. Ben ona kötü bir şey yapmışım gibi. Ben onu sağ getirdim. Ateşi çıkan çocuklar gibi düşündüm. Kerem ve onun gibi bebekler yaşasın istiyorum."

- "Onunla sürekli konuşuyorum"

Hastaneye yattığı günden beri her gün gündüzleri yanında durduğunu, sürekli onunla konuştuğunu, geceyi ise eşiyle arabada geçirdiklerini ama son 3 gündür temizlik ihtiyacı için eve gittiklerini anlatan Korkmaz, şunları kaydetti:

"Onun için bir şeyler yapmak istiyorum. Ben yatağa girince o kalkacaksa ben gireyim razıyım. Anneannesi çok özledi, gözü açık resmin istedi, ben konuştukça gözünü kıpırdatıyor, o halini görünce konuşmaya devam ediyorum. İnanın sadece ilaç için yardım istiyorum. Oğlum yaşasın istiyorum, sadece benim bebeğim için değil bütün SMA'lı çocukların aileleri için istiyorum."

Yorumlar