Dört ay önce yaralanan asker, tedavi olup görevine döndü ve şehit oldu

- Diyarbakır Lice'deki terör saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Bilgiç’in Denizli'deki evine acı haber ulaştı - Nisanda Diyarbakır'daki başka bir çatışmada yaralanan şehit Bilgiç'in tedavisi sonrası tekrar görev yerine döndüğü, 2 Ekim'de de dünya evine girmeye hazırlandığı belirtildi

Google Haberlere Abone ol
Dört ay önce yaralanan asker, tedavi olup görevine döndü ve şehit oldu

DENİZLİ (AA) - Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının silahlı saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Özkan Bilgiç'in (24) Denizli’deki evinde hüzün var.

Sağlık ekipleriyle şehit Bilgiç'in Pamukkale ilçesi Korucuk Mahallesi'ndeki evine giden askeri yetkililer, acı haberi aileye verdi. Oğlunun şehit olduğunu öğrenince fenalık geçiren anne Fatma ile baba Necip Bilgiç'i yakınlarıyla, sağlık personeli sakinleştirmeye çalıştı.

Şehidin evine ve evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Özkan Bilgiç'in şehadetini duyan yakınları ve komşuları taziye evine geldi.

- Yaralandı, tedavisinden sonra tekrar görevine döndü

Şehit Bilgiç’in 4 ay önce Diyarbakır'da bir başka çatışmada yaralandığı, tedavisi sonrası tekrar göreve döndüğü belirtildi.

Evlilik hazırlıkları yapan Bilgiç'in iki ay önce nişanlısı Ayşe ile nikahlandığı, 2 Ekim'de de düğün yapacağı öğrenildi. Şehidin, iki hafta önce Denizli'ye gelerek düğün hazırlığı yapıp gelinlik ve damatlıkları aldığı, Diyarbakır'da ev tuttuğu bazı eşyalarını aldığı ifade edildi.

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, aileye taziye ziyaretinde bulunurken, baba Necip Bilgiç, oğlunun üç sene önce askere gittiğini belirterek, şöyle konuştu:

"İki hafta önce izinden birliğine döndü. 2 Ekim'de yapacağı düğünü için eşya aldık, evini döşedik. En son dün görüştük. sabahtan beri de arıyorum, cevap alamıyorum telefona, sabahtan beri bir sıkıntı vardı içimde öğlene kadar. 'Oğlum yakında düğünün var, bırak, istifa et gel' dediğimde 'Baba bu vatan bizim. Ya zafer ya ölüm' dedi."

Acı haberi alarak eve gelen şehidin nişanlısını sağlık görevlileri sakinleştirmeye çalıştı.

İki kardeş olan şehidin kardeşi Halil'in babası Necip Bilgiç ile hafriyatçılık yaptığı öğrenildi.

Yorumlar