Dönüş yolu stresine halaylı çözüm

- Osmaniye'de trafik polisleri, tatil dönüşü kontrol noktasında durdurdukları sürücülerle davul zurna eşliğinde halay çekti

Google Haberlere Abone ol
Dönüş yolu stresine halaylı çözüm

OSMANİYE (AA) - Osmaniye'de, kontrol noktasında trafik denetimi yapan polis ekipleri, dönüş yolu stresini atmaları için sürücülerle birlikte davul zurna eşliğinde halay çekti.

Trafik Denetleme Şube Amirliği ekipleri, Kadirli-Adana Karayolu'nda oluşturdukları kontrol noktasında araçları durdurarak, denetim yaptı.

Ekipler, durdurdukları araçların sürücülerine hız yapmamaları, emniyet kemeri takmaları ve trafik kurallarına uymaları gibi konularda uyarılarda bulundu.

Davullu zurnalı halk oyunları ekiplerinin gösteri yaptığı uygulama esnasında kısa bir mola veren sürücüler de trafik polisleri ile birlikte halay çekti.

Trafik polisi Mesut Baykul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, trafik kazalarına dikkati çekmek ve sürücüleri uyarmak amacıyla, kontrolleri davullu zurnalı yaptıklarını söyledi.

Sürücülerin bayram dönüşü oluşacak yoğunluk nedeniyle daha dikkatli olmaları gerektiğini ve neşeli bir şekilde yolculuk yapmalarını istediklerini anlatan Baykul, "Bayram tatili uzun olduğu için uzaktan gelen sürücülerimizin dönüş yolunda çok dikkatli olmasını istiyoruz. Bizler burada araçları durdurup uyarılarda bulunduktan sonra, kısa süre de sürücü ve yolcularla halay çekerek oyun oynuyoruz. Neşeli ve kazasız bir yolculuk dileklerinde bulunuyoruz." dedi.

Konya'ya seyahat ettiğini söyleyen sürücü Ali Yıldız ise ilk defa böyle bir uygulama gördüğünü belirterek, trafik ekipleriyle halay çektiklerini ve keyifli bir yolculuk yapacağını belirtti.

Yorumlar