Dolandırıcılık zanlısı tutuklandı

İSTANBUL(AA) - İstanbul'da bir petrol şirketine ait 770 bin dolarlık çeki yardım etmek bahanesiyle bankadan bozdurup kaçtığı iddiasıyla gözaltına alınan...

Google Haberlere Abone ol
Dolandırıcılık zanlısı tutuklandı

İSTANBUL(AA) - İstanbul'da bir petrol şirketine ait 770 bin dolarlık çeki yardım etmek bahanesiyle bankadan bozdurup kaçtığı iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Fatih'te 11 Mayıs'ta bir petrol şirketinde tahsilatçı olarak çalışan Ş.İ. (37), şirkete ait 770 bin dolarlık çeki bankadan tahsil etmek için arkadaşı K.Y.'den (40) araçla bankaya gitme konusunda yardım istedi. K.Y. otomobili olan akrabası Ü.K. (42) ile birlikte 3 kişi bankaya gitti. İddiaya göre Ü.K., Ş.İ. ve K.Y.'yi dışarda oyalayıp, yardım etme bahanesiyle çekleri alıp bankaya girdi. Ü.K., M.E. adına düzenlenmiş sahte kimlikle yaklaşık 2 milyon 300 bin lirayı tahsil edip olay yerinden kaçtı.

Ş.İ. dolandırıldığını anlayınca polise şikayette bulundu.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı.

Ekipler, şüpheli Ü.K.'yı memleketi Bilecik'in Bozüyük ilçesinde 12 Haziran'da yakaladı.

Şüpheli Ü.K.'nın emniyette uyuşturucu madde ticareti, silah kaçakçılığı ve güveni kötüye kullanmaktan 14 ayrı suç kaydının olduğu öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, dolandırıcılık suçundan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, silah kaçakçılığı ve uyuşturucu ticareti yapmaktan tutuklandı.

Yorumlar