Dolandırıcıları, bindikleri taksinin şoförü yakalattı

- Adana'da bindikleri taksiden telefonla bir kadını arayarak 3 bin lirasını dolandıran 2 şüpheli, taksi şoförünün ihbarı ve araçtaki güvenlik kamerası kayıtları sayesinde yakalandı

Google Haberlere Abone ol
Dolandırıcıları, bindikleri taksinin şoförü yakalattı

ADANA (AA) - Adana'da bindikleri taksiden telefonla aradıkları bir kadının 3 bin lirasını dolandıran 2 şüpheli, sürücünün ihbarı sonucu incelenen güvenlik kamerası kayıtları sayesinde yakalanarak, tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, bir taksici polise ihbarda bulunarak, aracına müşteri olarak aldığı iki kişinin bir kadını telefonla arayarak dolandırdığını, olay anına ait taksisinde güvenlik kamerası görüntüleri olduğunu bildirdi.

İhbar üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, taksiciyle buluşarak güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye adı.

Polis ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerinde, taksinin ön tarafında oturan kişinin sürekli telefonla görüştüğünü, arka koltukta oturan kişinin bir süre sonra araca yaklaşan kadının pencereden içeriye attığı poşeti aldığını belirledi.

Ekipler, görüntüdeki mağdur Emine T'ye ulaşarak bilgisine başvurdu.

Emine T, zanlıların telefonla arayarak, Diyarbakır'da yakalanan bir kadın teröristin üzerinden kendisine ait kimlik fotokopisi çıktığını anlatıp, başlatılan soruşturmada adının geçtiğini ve bu durumdan kurtulmasını sağlamak için para istediklerini söyledi.

Tarakçı, telefondaki kişilerin yönlendirmesiyle evindeki 3 bin lirayı alıp yola çıktığını, bir taksiyle gelen bu kişilere parasını verdiğini belirtti.

Görüntülerden eşkalleri tespit edilen iki şüpheli, ekiplerin düzenlediği operasyonla yakalandı.

Taksinin ön kısmında oturup, telefonla görüşmeyi gerçekleştiren Cihan A. (31) ile kadının araca attığı para dolu poşeti aldığı belirlenen Orhan Ç. (27), Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen iki şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yorumlar