Doğu ve Güneydoğu'da karne heyecanı

- Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt ve Elazığ'daki okullarda öğrenciler karne sevinci yaşadı - Batman Valisi Deniz: - "Bir ülkenin gelişmesi, kalkınması için eğitim önemlidir. Eğitimde başarılı olunursa rekabet gücü de yüksek olur. Onun için birinci önceliğimiz Batman'da eğitim olacak" - Diyarbakır Vali Yardımcısı Kattaş: - "Eğitimciler olarak çocuklarımıza huzurlu ve aydınlık bir gelecek hazırlamak zorundayız. Çocuklarımızı sokaklara dökecek, onları olumsuz yönlere iletecek, cam ve çerçeve indirecek davranışlar hiçbir şekilde tasvip edilemez"

Google Haberlere Abone ol
Doğu ve Güneydoğu'da karne heyecanı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt ve Elazığ'da düzenlenen törenlerle öğrenciler karnelerini aldı.

Diyarbakır Vali Yardımcısı Remzi Kattaş, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla Yenişehir İlkokulunda düzenlenen törende öğrencilere karnelerini verdi.

Kattaş, Diyarbakır'da 440 bin öğrencinin karne aldığını belirterek, bu eğitim yılında bazı olumsuzluklar yaşandığını, bunları el birliğiyle ortadan kaldırmaya çalıştıklarını söyledi.

Vatandaşların Diyarbakır'ın gözyaşı içinde olmasını istemediğini anlatan Kattaş, "Kucaklaşmayı ve sevgi içinde olmayı istiyorlar. Vatandaşlarımızın çocuklarıyla huzur içinde olduklarını görüyoruz." diye konuştu.

Sur ve Bağlar ilçelerindeki öğrencilere ara dönemlerde telafi eğitimleri verildiğini kaydeden Kattaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Öğrencilere yönelik çeşitli etkinlikler düzenlendi. Allah'a şükür, normalleşme sürecine girdik. 'Normalleştik' diyebiliriz. Eğitimciler olarak çocuklarımıza huzurlu ve aydınlık bir gelecek hazırlamak zorundayız. Çocuklarımızı sokaklara dökecek, onları olumsuz yönlere iletecek, cam ve çerçeve indirecek davranışlar hiçbir şekilde tasvip edilemez.

Teröre yönelik destek mahiyetindeki yaklaşımlar veya eylemler, bunlar, hepsi soruşturulmuş ve soruşturuluyor."

Törene Yenişehir Kaymakamı Mehmet Özel ve İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan da katıldı.

- Batman

Batman'da 167 bin öğrenci karne alarak yaz tatiline girdi.

Zübeyde Hanım İlkokulunda düzenlenen törende öğrencilere karnelerini Vali Ahmet Deniz ile İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran verdi.

Öğrencilerle aynı sıraya oturup sohbet eden Vali Deniz, 4. sınıf öğrencisi Gülnihal Rana Emekçi'ye büyüyünce ne olmak istediğini sordu.

Deniz, "Cumhurbaşkanı olmak istiyorum." diyen Emekçi'yi tebrik etti.

Öğrencilere kitap okumaları tavsiyesinde bulunan Deniz, gazetecilere yaptığı açıklamada, gençlerin ülkenin geleceği olduğunu söyledi.

Vali Deniz, şöyle dedi:

"İl genelinde 167 bin öğrencimiz, 7 bin 800 öğretmenimiz var. Bugün öğrencilerimize karnelerini verdik. Öğrenci, öğretmen ve velilerini yürekten kutluyorum. En önemli şey eğitimdir. Bir ülkenin gelişmesi, kalkınması için eğitim önemlidir. Eğitimde başarılı olunursa rekabet gücü de yüksek olur. Onun için birinci önceliğimiz Batman'da eğitim olacak."

Karnelerini alan öğrenciler, tatile girmenin mutluluğunu yaşadı.

- Mardin

Mardin'de bin 200 eğitim kurumunda 218 bin öğrenci karne aldı.

Artuklu ilçesindeki TOKİ İlkokulunda düzenlenen törende Vali Mustafa Yaman, AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ve AK Parti Mardin İl Başkanı Ali Dündar, öğrencilere karnelerini verdi.

Öğrencilere kitap hediye eden Yaman, iyi bir tatil geçirmelerini dileyerek, kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Yaman, yeni eğitim-öğretim döneminde Mardin'i bir adım daha ileri götürmek için gayret edeceklerini belirterek, "Bugün 2015-2016 eğitim-öğretim yılının son günüydü. Mardin’de 220 bine yakın öğrenci karnelerini alarak tatile girdi. İnanıyorum ki öğrencilerimiz başarılı bir eğitim yılı geçirdi. İnşallah 2016-2017 eğitim yılını da daha iyi şartlarda ve daha başarılı şekilde geçiririz." ifadelerini kullandı.

- Siirt

Siirt'te 98 bin öğrenci ile terör nedeniyle Şırnak ve çevre ilçelerden kente gelen 540 öğrenci karne sevinci yaşadı.

Alparslan İlkokulunda düzenlenen törene Vali Mustafa Tutulmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Vali Tutulmaz, bugünün uzun maratonun son günü olduğunu, artık öğrenci ve öğretmenlerin bir yıllık çalışmanın sonuna geldiğini ve tatili hak ettiğini söyledi.

Siirt'in eğitimdeki başarısının Türkiye ortalamasına yaklaştığını bildiren Tutulmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunda emeği geçen başta öğretmenlerimiz olmak üzere sevgili öğrencilerimizi tebrik ediyorum. İlimizin bulunduğu coğrafyada birçok ilde eğitimler bu yıl yeterince yapılamadı ancak kentimizin hiçbir beldesinde, hiçbir okulunda bir gün bile eğitim aksamadı. Bunda emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum."

Suay da eğitim döneminde 28 bin öğrenciye destek kursu verdiklerini, kurslar sayesinde TEOG sınavında başarı elde ettiklerini kaydetti.

Suay, "İl olarak geçen seneye oranla 6 puanlık bir fark yakaladık ve Türkiye ortalamasına 6 puan daha yaklaşmış olduk ve biz bu başarıyla yetinmiyoruz. Daha iyi olmak için çalışacağız." diye konuştu.

Karne dağıtımından sonra başarılı öğretmen ve öğrencilere hediyeler verildi.

- Elazığ

Elazığ'da Vali Murat Zorluoğlu'nun katılımıyla Cumhuriyet İlkokulunda karne dağıtım töreni düzenlendi.

Öğrencilere karnelerini veren Vali Zorluoğlu, satranç takımı hediye etti.

Zorluoğlu, törenin ardından yaptığı konuşmada, 2015-2016 eğitim-öğretim döneminin bugün itibarıyla sona erdiğini söyledi.

Bütün öğretmenlere özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden ve iyi tatiller dileyen Zorluoğlu, velileri okul yönetimiyle kurdukları başarılı ilişkiler için tebrik etti.

Çocukların yaz tatilini çok iyi değerlendireceğine inandığını belirten Zorluoğlu, "Çocuklar, tatilde çok güzel eğlenin, dinlenin ve tatilin tadını çıkartın. Sadece kitap okumayı unutmayın. İnşallah 2016-2017 sezonunda tekrar görüşmek üzere. Bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum." diye konuştu.

Törene Vali Yardımcısı Zekeriya Göker, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş ve veliler de katıldı.

Yorumlar