Doğu Guta'da ablukaya rağmen kurban hazırlıkları

- Doğu Guta'da yürütülen kurban projesinin organizatörü Ebu Ala: - "Abluka altında yaşayan insanların bayram sevincine ortak olmak için yurt dışındaki Suriyeli ve Suriyeli olmayan hayırseverlerden gelen bağışlarla kurbanlıklar satın alıyor ve bayram için onları hazırlıyoruz." - Proje kapsamında çalışan Cerudi: - "Kurban eti dağıttığımız insanların sayısı abluka nedeniyle epey artmış durumda."

Google Haberlere Abone ol
Doğu Guta'da ablukaya rağmen kurban hazırlıkları

ŞAM (AA) - MUHAMMED MİSTO - Suriye'nin Şam'a bağlı Doğu Guta bölgesinde, rejimin 3 yıldır dayattığı ablukaya rağmen kurban hazırlıkları sürüyor.

Kurban bayramında Doğu Guta'da hayvan kesimi ve et dağıtımı için proje yürüten Adalet Hayır Kurumu, yurt dışından gelen bağışlarla bölge halkına kurban bayramını yaşatmak için çalışmalar yürütüyor. Kurumun, Doğu Guta'da bu bağışlarla satın aldığı ve kurban etmek üzere beslediği 150 dana, yaklaşık bin koyun ve 8 deve bulunuyor.

AA muhabirine konuşan kurban projesinin organizatörü Bessam Ebu Ala, Adalet Hayır Kurumu'nun Doğu Guta'da abluka altında yaşayan insanların bayram sevincine ortak olmak için yurt dışındaki Suriyeli ve Suriyeli olmayan hayırseverlerden gelen bağışları kabul ettiğini belirtti.

Kurum çalışanlarının gelen bağışlarla kurbanlık hayvanlar satın aldıklarını, daha sonra bu hayvanları besleyip bayramda kurban ettiklerini ve gerekli taksimi yaparak bölge halkına dağıttıklarını ifade eden Ebu Ala, zor şartlar altında yaşayan Doğu Guta sakinlerine yardım etmiş olarak da dini bir vecibeyi yerine getirdiklerini kaydetti.

Proje kapsamında çalışan Halil el-Cerudi de bayrama yakın fiyatlar yükseldiği için kurbanları aylar öncesinden satın aldıklarını ve beslediklerini söyledi.

"Kurban eti dağıttığımız insanların sayısı abluka nedeniyle epey artmış durumda" diyen Cerudi, ellerinde ihtiyaç sahiplerinin isim listesi bulunduğunu aktardı.

Muhaliflerin kontrolünde bulunan ve rejim güçlerinin 3 yıldan bu yana abluka altında tuttuğu Doğu Guta'da yaklaşık 700 bin kişi yaşıyor.

Yorumlar