Doğa Okulları'nın eğitimcileri "yaşayarak" öğreniyor

- Kadrosunun mesleki ve kişisel gelişimini her zaman destekleyen Doğa Okulları'nın eğitimci personeli için düzenlediği liderler eğitimi çalıştayına 800'den fazla müdür ve müdür yardımcısı ile 6 bini aşkın öğretmen katılıyor

Google Haberlere Abone ol
Doğa Okulları'nın eğitimcileri "yaşayarak" öğreniyor

İSTANBUL (AA) - Doğa Okulları'nın eğitimcilerinin mesleki ve kişisel gelişimini desteklemek için her yıl eğitim-öğretim sezonunun öncesinde düzenlediği Doğa Eğitim Liderliği Eğitimi başladı. Çalıştaya 800'den fazla müdür ve müdür yardımcısı ile 6 bini aşkın öğretmen katılıyor.

Doğa Okulları'ndan yapılan açıklamada, Beykoz Kampüsü'nde düzenlenen eğitim programının ağustos ayı boyunca süreceği belirtildi.

Açıklamada, 21. yüzyılın eğitiminde, klasik öğretim metotlarının yeterli olmadığı kaydedilirken, bilgi çağının çocuklarına, ihtiyaçlarına uygun yeni yöntemlerle eğitim vermek ve onları yaşadığı çevreye ve topluma "değer üreten bireyler" olarak hazırlamak gerektiği aktarıldı.

Doğa Okulları'nın öğrenim faaliyetini dört duvarla sınırlamayıp öğrencilerini "yaşayarak öğren" felsefesiyle yetiştirirken, "eğitimcilerin eğitimine" özel bir önem verdiğinin belirtildiği açıklamada, kurumun hayata geçirdiği projelerle eğitimci kadrosunun mesleki ve kişisel gelişimini her zaman desteklediğini vurgulandı.

Açıklamada, eğitimcilerin eğitimi temalı projelerin en önemlilerinden biri olarak her öğretim yılının başında düzenlenen Doğa Eğitim Liderliği Eğitimi çalıştayının başladığı bildirilirken, şu ifadelere yer verildi:

"Ay sonuna kadar 800'den fazla okul müdürü, müdür yardımcısı ve 6 binden fazla öğretmenin katılacağı çalıştayda yöneticiler gruplar halinde 3'er günlük periyodlarla eğitim alacak. Proje koordinatörlüğünü Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serkan Özel'in yaptığı çalıştayda, yine Boğaziçi Üniversitesi hocaları Prof. Dr. Fatoş Erkman, Prof Dr. Yavuz Akpınar, Dr. Nevin Dölek, sosyolog ve medya iletişim uzmanı Neslihan Onur gibi alanında yetkin isimler eğitim veriyor.

Eğitimciler, Türkiye'de en çok şampiyonluk, kupa ve maç kazanan koçlar arasında bulunan ve Basketbol A Milli Takımı baş antrenörlüğü yapmış olan Çetin Yılmaz ile 'Liderlik Üzerine' ve yönetim danışmanı Hanzade Acar ile 'Ezber Bozan Hikayeler' konseptli çalışmalara katılıyor."

Açıklamada, çalıştaya bu yıl eğitimcilerin yanı sıra diğer çalışanların da katıldığı bildirildi.

Yorumlar