Doğa Okulları'ndan üstün zekalı çocuklar için okul

İSTANBUL (AA) - Doğa Okulları, Ankara, İzmir ve Antalya'da üstün zekalı çocuklara yönelik ilköğretim okulu açacak. Doğa Okulları'ndan yapılan açıklamaya göre...

Google Haberlere Abone ol
Doğa Okulları'ndan üstün zekalı çocuklar için okul

İSTANBUL (AA) - Doğa Okulları, Ankara, İzmir ve Antalya'da üstün zekalı çocuklara yönelik ilköğretim okulu açacak.

Doğa Okulları'ndan yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da bulunan 3 kampüsündeki Üstün Zekalılar İlköğretim Okulları'nda 8 yıldır eğitim veren Doğa Okulları, Üstün Zekalılar İlköğretim Okulları'nı diğer illerde yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Doğa Okulları'nın Bursa Hamitler Kampüsü Üstün Zekalılar İlköğretim Okulu'na kayıtlar başladı. Bursa'yı, İzmir'de Çiğli Mavişehir 3 Bilim Kampüsü ve Antalya Muratpaşa'da Bilim Kampüsü'nde açılacak okullar takip edecek. Her 3 okul da bu kentlerin ilk üstün zekalılar okulu olacak. Okullara, özel zeka testleriyle 130 ve üzeri IQ puanı alan öğrenciler, daha sonra gerçekleştirilen mülakatın ardından kabul edilecek.

Yeni dönemde eğitime başlayacak okullardan biri de Ankara Çay Yolu Kampüsü'ndeki Üstün Zekalılar İlköğretim Okulu olacak. Doğa Okulları, İstanbul'da Acarkent, Avcılar ve Kadıköy kampüslerindeki Üstün Zekalılar İlköğretim Okulları'ndan ilk mezunlarını ise bu yıl verecek.

- Özel eğitimli öğretmenlere ihtiyaç duyuyorlar

Üstün zekalı çocukların, diğer çocuklardan farklı özelliklere sahip oldukları için bu alanda uzmanlaşmış öğretmenlerden eğitim almaları gerekiyor. Akranlarına göre hızlı öğrendikleri için norm eğitim grubuyla bir arada eğitim aldıklarında sıkılıyorlar. Kendilerine güvenleri çok gelişmiş olan üstün zekalı çocukların sınıfta kendilerini ifade edebilecekleri ortam yaratılması da büyük önem taşıyor.

Doğa Okulları'nın Üstün Zekalılar İlköğretim Okulları kadrosunda bulunan eğitimciler, üniversitelerin Üstün Zekalılar Öğretmenliği Lisans Programı mezunlarından oluşuyor.

Bu çocukların özelliklerini ve ihtiyaçlarını çok iyi bilen öğretmenler, üstün zekalı çocukları sadece anlatılan dersi dinledikleri pasif bir öğrenim sürecine sokmak yerine, ders süresince merak ettiklerini sorup yanıtını aldıkları, bilgileri sorgulayıp tartışarak özümsedikleri bir yöntemle eğitiyor. Bu interaktif öğretim yöntemiyle üstün zekalı çocukların öğrenme alanları sürekli gelişirken aynı zamanda devamlı olarak öğrenmeleri sağlanıyor.

Yorumlar