Doğa Okulları öğrencilerinden Microsoft Türkiye ziyareti

İSTANBUL (AA) - Doğa Okulları öğrencileri, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu ile röportaj gerçekleştirdi. Doğa Okulları açıklamasına göre, Doğa...

Google Haberlere Abone ol
Doğa Okulları öğrencilerinden Microsoft Türkiye ziyareti

İSTANBUL (AA) - Doğa Okulları öğrencileri, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu ile röportaj gerçekleştirdi.

Doğa Okulları açıklamasına göre, Doğa Okulları öğrencileri Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu ile bir araya gelerek, teknoloji, kariyer ve eğitime olan bakış açısıyla ilgili merak ettikleri soruları yöneltti.

Kansu, Kadıköy Anadolu Lisesi mezunu olduğunu, lisans eğitimini ise İTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünde tamamlandığını belirtti. İş hayatına başladığında satış sektörüne yöneldiğini dile getiren Kansu, kariyerinde terfiye değil bilgi edinmeye odaklandığını vurguladı.

Birçok eğitim kurumuyla birlikte çalıştıklarını bildiren Kansu, "Siz çok farklı bir kulvardasınız. Çoğu okuldan farklı olduğunuzu görüyorum" ifadelerini kullandı.


-Doğa Okullarında eğitim ve teknoloji iç içe


Eğitimde teknolojiden mümkün olan her alanda yararlanan Doğa Okulları, bu amaçla teknoloji ve bilişim markaları Apple, Microsoft, Intel, Promethean, Turkcell ve Vestel ile ortak projeler de yürütüyor. Doğa Okulları kampüslerinde Sanal Öğretmen, Akıllı Okul, Intel Kampüs, Uzaktan Eğitim, Dijital Kütüphane ve Tabletli Eğitim imkanlarıyla eğitim sunuluyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Doğa Okulları Bilgi Teknolojileri Koordinatörü Ömer Ömeroğlu, teknolojinin eğitime büyük bir katma değer sağladığına dikkati çekti.

Microsoft ile iş birlikleri bulunduğunu ve Tuzla Bilim Kampüsünün Microsoft Showcase Okulu seçildiğini ifade eden Ömeroğlu, "Microsoft Showcase okulumuzda kodlama dersleri veriyoruz. Bu yıl ilk kez oluşturduğumuz Turkcell Kampüsünde de maker sınıfı kurduk. Akıllı sınıflarda çocuklara sensörler nedir, iletişimin nasıl olması lazım, teknolojinin gelebileceği yerler nelerdir bugünden öğretiyoruz." açıklamalarında bulundu.

Yorumlar