Doğa Okulları "11. Uluslararası Demokrasi ve İnsan Hakları Forumu"

İSTANBUL (AA) - Doğa Okullarının geleneksel hale gelen "11. Uluslararası Demokrasi ve İnsan Hakları Forumu" bu yıl ikinci kez Londra’da Lordlar Kamarası'nda...

Google Haberlere Abone ol
Doğa Okulları "11. Uluslararası Demokrasi ve İnsan Hakları Forumu"

İSTANBUL (AA) - Doğa Okullarının geleneksel hale gelen "11. Uluslararası Demokrasi ve İnsan Hakları Forumu" bu yıl ikinci kez Londra’da Lordlar Kamarası'nda yapıldı.

Doğa Okulları açıklamasına göre, demokrasi kültürünü yaşayarak öğretebilmek ve geleceğin donanımlı yöneticilerini yetiştirebilmek adına "Öğrenci Meclisleri" fikrini hayata geçiren Doğa Okullarının bu kapsamda düzenlediği "11. Uluslararası Demokrasi ve İnsan Hakları Forumu" bu yıl ikinci kez Londra’da gerçekleştirildi.

"11. Uluslararası Demokrasi ve İnsan Hakları Forumu" alanının başarılı isimlerinin de yer aldığı geniş bir katılımla Lordlar Kamarası'nda yapıldı.

Lord Ahmet Nazır’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ve moderatörlüğünü Hukukçu Barrister Hammad Baig’in yaptığı forumda London School of Economics Öğretim Üyesi, akademisyen Dr Bill Kissane, CNN Türk Londra temsilcisi Metin Güneş ve Florya Doğa Okulları öğrencisi Alara Albayrak konuşmacı olarak yer aldı.

Forumda bu yıl “İngiltere Kendi Üyeliğini Sorgularken Türkiye Neden AB’ye Katılmak İstiyor? ” konusu ele alındı.

Forumun açılışında konuşan Lord Ahmet Nazır, Türkiye ekonomisinin iyi durumda olmasına rağmen daha gelişeceğine inandığını belirtti.

Bill Kıssane de konuşmasında, ülkesi İrlanda'nın Avrupa Birliğine (AB) üye olmasının getirdiği faydaları örneklerle anlattı. İrlanda'nın AB’ye üyelik sürecinden sonra hızla geliştiğinin altını çizen Kissane,Türkiye'nin de bu nedenlerden dolayı AB’ye girmesinin her anlamda ilerlemesi için çok faydalı olacağına inandığını ifade etti.

Türkiye’deki meslektaşlarıyla zaman zaman konuştuklarını ve Türkiye ile AB üyesi ülkelerin adalet sistemlerini karşılaştırdıklarını dile getiren Hammad Baig de, ‘"Türkiye’nin hukuk sistemini de AB normlarına uydurması ve bu anlamda ilerleme kaydetmesi önem taşıyor. Dünyanın tüm ülkelerinde demokrasi hakim olursa, dünya insanlar için çok daha güzel ve sağlıklı yaşanabilecek bir yer haline gelir." ifadelerini kullandı.

Doğa Okulları Florya Kampüsü öğrencisi Alara Albayrak ise Türkiye’nin AB’ye girmesinin önemini anlattığı konuşmasında, bunun için eğitim ve hukuk sisteminin geliştirilmesi gerektiği şeklindeki düşüncelerini paylaştı.

Forumun soru-cevap kısmında söz alan öğrenciler de, AB üyeliğiyle, Türkiye’nin Avrupa’ya vizesiz giriş hakkı kazanmasının faydalarını ifade ederek, böylece Türkiyeli öğrencilerin AB ülkelerinde eğitim almaya başlayabileceğini dile getirdiler.


Yorumlar