DOÇEV'den "Hatıra Ormanı"

- Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, DOÇEV Hatıra Ormanları açılış ve fidan dikim etkinliği gerçekleştirilecek

Google Haberlere Abone ol
DOÇEV'den "Hatıra Ormanı"

İSTANBUL (AA) - Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, Doğa ve Çevre Vakfı (DOÇEV) Hatıra Ormanları açılış ve fidan dikim etkinliği yapılacak.

DOÇEV'den yapılan açıklamada, 1972 yılında İsveç'in Stockholm kentinde gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı'nda, 5 Haziran Günü'nün Dünya Çevre Günü kabul edildiği belirtilerek, temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamanın temel bir insan hakkı olduğunun belirlendiği vurgulandı.

Teknolojinin hızla gelişmesi, tüketim alışkanlıklarının değişmesi, fazla tüketim ve israf sonucu dünyadaki doğal kaynakların hızla azaldığına, bazılarının tamamen yok olduğuna değinilen açıklamada, "İnsanlar dünyadaki doğal ekosistemlerin yenilenme kapasitesinin 1,5 katını tüketmektedir. Günümüzde 7 milyar olan dünya nüfusunun 2050 yılında yüzde 30 artışla yaklaşık 9 milyar olacağı, buna karşın gıda üretiminin yüzde 70 arttırılması gerektiği, 1 milyardan fazla insan kullanılabilir suya ulaşamazken, gelecekte su sorununun çok daha büyüyeceği öngörülmektedir." denildi.

Açıklamada, insan kaynaklı çevre sorunlarının zamanla yoğunlaşmasıyla son yıllarda hava, toprak, su gibi yaşamın temel unsurları ve çevresel değerlerin önemli derecede zarar gördüğü, küresel ısınma ve iklim değişikliği olgusunun ciddi tehditler yarattığı bildirildi. Ormanların, erozyonun önlenmesinde, temiz su kaynaklarının korunmasında ve karbon tutma özelliğiyle iklim değişikliğiyle mücadelede en önemli araçlardan biri olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu nedenlerle her ortamda fidan dikilerek dünyamızın yeşillenmesine katkı sağlamanın ve orman varlığımızı korumanın hepimizin öncelikleri arasında yer alması gerektiğine inanıyoruz. DOÇEV olarak, ağaçlandırma, atıkların değerlendirilmesi, çevre eğitimi ve benzeri çalışmalarımızda, halkımızdan ve kamuoyundan önemli destekler almaktayız. 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz DOÇEV Hatıra Ormanları açılış ve fidan dikim etkinliğine tüm halkımız davet ediyor, gelecek çevre günlerini daha yaşanabilir bir dünyada kutlamayı diliyoruz."

Yorumlar