DKC'de Ugandalı ADF örgütünün saldırısında 7 sivil öldü

KİNŞASA (AA) - Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde (DKC), Ugandalı Demokratik Güçler İttifakı (ADF) adlı örgüt tarafından gerçekleştirilen saldırıda 7 sivilin...

Google Haberlere Abone ol
DKC'de Ugandalı ADF örgütünün saldırısında 7 sivil öldü

KİNŞASA (AA) - Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde (DKC), Ugandalı Demokratik Güçler İttifakı (ADF) adlı örgüt tarafından gerçekleştirilen saldırıda 7 sivilin öldüğü, 4 kişinin ise kayıp olduğu bildirildi.

Barış, Demokrasi ve İnsan Haklarını Güçlendirme Çalışmaları Merkezi'nden yapılan açıklamada, Ugandalı ADF adlı örgütün, DKC'nin doğusundaki Kuzey Kivu eyaletinin Penny ilçesinde yeni bir katliam yaptığı belirtildi.

Bıçak ve satırların kullanıldığı saldırıda 7 sivilin hayatını kaybettiği, 4 kişiden ise şu ana kadar haber alınamadığı kaydedilen açıklamada, saldırının ardından bölgedeki vatandaşların korku içinde başka bölgelere kaçıştığı bilgisi verildi.

Kendisini "Uganda'nın Kurtuluşu" olarak da isimlendiren ADF, 1995'te Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde kuruldu. Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni hükümetine karşı mücadele eden grup, DKC'nin doğusundaki saldırılardan sorumlu tutuluyor.

DKC, 2015 yılının başından bu yana BM İstikrar Misyonu (MONUSCO) desteğiyle ADF'ye karşı askeri operasyon yürütüyor.

Yorumlar