Diyarbakır’dan dünya şampiyonasına

Kick boks alanında önemli uluslararası başarılara imza atan Diyarbakırlı sporcu Ceren Bingöm, Kasım ayında Macaristan’da yapılacak Dünya Şampiyonası’na hazırlanıyor. Kick boks erkek sporu olarak bilindiği için arkadaşları tarafından...

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır’dan dünya şampiyonasına

Kick boks alanında önemli uluslararası başarılara imza atan Diyarbakırlı sporcu Ceren Bingöm, Kasım ayında Macaristan’da yapılacak Dünya Şampiyonası’na hazırlanıyor. Kick boks erkek sporu olarak bilindiği için arkadaşları tarafından yadırgandığını ifade eden Bingöm, özellikle kadınların kick boks yapması gerektiğini belirtti.

Kick Boks 2014 Dünya Gençler Şampiyonası ikincisi ve Türkiye Şampiyonu Diyarbakırlı sporcu Ceren Bingöm, 4-12 Kasım tarihleri arasında Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de yapılacak Dünya Şampiyonası’na hazırlanıyor. Ailesinin sporcu olması sebebiyle kendisinin de bu spora ilgi duyduğunu ve zaman zaman erkek sporu olarak bilinen kick boks’ın arkadaşları tarafından yadırgandığını belirten Bingöm, geçen 12 yıllık sporcu kariyerinde iki Türkiye birinciliği ve bir dünya ikinciliği başarısını elde etti. Macaristan’da düzenlenecek olan Dünya Kick Boks Şampiyonası’na hazırlanan Bingöm, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edip şampiyon olmayı hedeflediğini belirtti.

"Benimle dalga geçiyorlar"

Ailesinde başka sporcuların da olmasının kendisini kick boks yapmaya yönlendirdiğini belirten Bingöm, “Ailemin hepsi sporcu. Teyzem milli hakem, ağabeyim milli sporcu, kuzenim milli sporcu. Onların sporcu olması beni de etkiledi. Zaten ilgim vardı bu spora ve onlar başladıktan sonra ben de başladım. Beden eğitimi öğretmenliği bölümünü okuyorum. Sınıfta kendimi kick boksçuyum, dünya ikincisiyim dediğim zaman benimle dalga geçiyorlar bir bayan nasıl kick boks yapar diye. Bence en çok bayanların yapması gereken bir spor. Kendimizi savunmak için en iyi, en ideal spor. Çok da zevkli, güzel bir spor. Stres atmak için birebir” dedi.

Spor kariyerinde 2014 yılının ayrı bir önemini olduğunu vurgulayan Bingöm, “2014 yılında Ordu’da Türkiye Kick Boks Şampiyonası oldu. Orada 5 maç alarak Türkiye şampiyonu oldum. Güzel bir kamp dönemi sonrası İtalyan’ın Rimini kentinde düzenlenen Dünya Şampiyonası’na katıldım. Orada 4 maç yaparak dünya ikincisi oldum. Final maçında ev sahibine yenildim. 2015 yılında Sakarya’da düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası’nda 5 maç alarak Türkiye şampiyonu oldum ve Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazandım. Güzel bir kamp dönemi sonrası Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil ettim. Derece elde etmek nasip olmadı. Bu yıl Bolu’da yapılan Türkiye Kick Boks Şampiyonası’nda Türkiye ikincisi oldum. Sonrasında Samsun’da yapılan Milli Takım seçmelerinde birinci olarak Macaristan’da yapılacak olan Dünya Kick Boks Şampiyonası’na katılma hakkı elde ettim. Hem Diyarbakır’da hem Muğla’da antrenmanlarıma devam ediyorum. Hedefim orada Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek, bayrağımızı göndere çekmek. İnşallah şampiyonluk nasip olur” diye konuştu.

"Sponsor bulmakta zorlanıyoruz"

Turnuvalara katılırken en büyük destekçisinin ailesi olduğunu belirten Bingöm, sözlerine şöyle devam etti:

“Ailemin çok etkisi var benim sporumda. Bana çok güveniyorlar. Özellikle babam, annem, ağabeyim çok destekleri var. Onların sayesinde bir yerlere gelebildim. Sponsorluk konusunda çok sıkıntı çekiyoruz. Tek olanağım ailem, antrenörüm Erkan Bingöm. Onlar dışında destek olan kimse yok. Diyarbakır bu kadar gelişmiş bir şehir olmasına rağmen bir bayan sporcudan desteklerini esirgiyorlar. Bu süreçte desteklerinden dolayı Ali Sezgin’e, antrenörüm Erkan Bingöm’e, Hacı Özbileğe, Vedat Tekoğlu ve Rüya Algül’e teşekkür ederim.”

Yorumlar