Diyarbakır'daki terör saldırısına tepki

- Diyarbakır ve Mardin'de yaşayan vatandaşlar, Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Denetleme İstasyonu'na PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen ve 5'i polis, 1'i çocuk 8 kişinin şehit olduğu saldırıya tepki gösterdi - Diyarbakır'da yaşayan Altun: - "PKK kuruluşundan bu yana insanlara yaptığı zulümlerin haddi hesabı yoktur. Diyarbakır'da üst üste bombalı saldırılar oldu. Ölenlerin de birçoğu Kürt vatandaşlarıdır" - Mardin'de yaşayan Mahmutoğlu: - "Devlet ve hükümet, terör örgütünün üstüne kararlılıkla gitsin. Bizler millet olarak arkasındayız"

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'daki terör saldırısına tepki

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır-Batman karayolunun Bismil ilçesi yol ayrımındaki Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Denetleme İstasyonu'na 15 Ağustos'ta PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen ve 5'i polis, 1'i çocuk 8 kişinin şehit olduğu, 7'si polis 44 kişinin yaralandığı saldırıya tepkiler sürüyor.

Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçlarla gerçekleştirdiği saldırıya tepki gösteren vatandaşlardan Hüseyin Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'nın kuruluşundan bu yana insanların hep kan ve gözyaşı döktüğünü belirterek şöyle konuştu:

"PKK'nın kuruluşundan bu yana insanlara yaptığı zulümlerin haddi hesabı yoktur. Diyarbakır'da üst üste bombalı saldırılar oldu. Ölenlerin de birçoğu Kürt vatandaşlarıdır. PKK nerede fazla güç almışsa orayı hep ezmiş, kan ve gözyaşı içerisinde bırakmıştır. Onlara oy veriyorsun, sonra bebeklerimizi öldürüyorlar. Bugün benim, yarın diğerlerinin ölecek."

Artık insanların teröre karşı ayaklanması gerektiğini ifade eden Altun, teröre tepkilerin artırılması ve terör örgütüne karşı tepki yürüyüşlerinin yapılması gerektiğini dile getirdi.

- "Bomba patlayınca ne Türk ne de Kürt dinler"

Vatandaşlardan Mehmet Kaya da bombaların patlatılmasının kimseye bir yararının olmadığını, bombaların kente zarar verdiğini vurguladı.

Terör örgütünün patlattığı bombalar nedeniyle herkesin tedirgin ve tehlike içinde olduğuna işaret eden Kaya, "Bomba patlayınca ne Türk ne de Kürt dinler, o esnada kim varsa ölür. Ölen çocukların fotoğraflarına bakınca çok üzüldüm, çok zor bir durum. Allah ailelerine sabır versin." değerlendirmesini yaptı.

- Mardin

Mardin'de yaşayan Eyüp Mahmutoğlu, terör bitene kadar mücadelenin devam etmesini isteyerek PKK'nın Kürtleri temsil etmediğine dikkati çekti.

"Ben bir Kürt'üm, PKK beni temsil etmesin." diyen Mahmutoğlu, terör örgütü PKK'nın en kısa zamanda tamamen biteceğini söyledi.

Mahmutoğlu, "Barış istiyoruz söylemiyle milletin beynini yıkıyorlar. Kesinlikle barış istediklerini düşünmüyorum. İkiyüzlü riyakar insanlardır bunlar. Devlet ve hükümet, terör örgütünün üstüne kararlılıkla gitsin, bizler millet olarak arkasındayız." dedi.

Esnaf Hasan Özcan ise terör örgütünün bir an önce saldırılarına son vermesi gerektiğini ifade etti. Mardin'in diller ve dinler şehri olduğunu, burada huzur içinde yaşamak istediklerini dile getiren Özcan, yaşanan terör olaylarından dolayı üzüntü duyduklarını bildirdi.

Terör saldırılarının ekonomiyi bozduğunu vurgulayan Özcan, şöyle konuştu:

"Bundan dolayı iş yerine gelen giden yok. Bu olayların bölgemizde olmasını istemiyoruz ve karşıyız. Kürtler ölüyor, bu olaylardan dolayı. Bizim atalarımız binlerce yıl Mezopotamya topraklarında hiç kimseyi katletmeden yaşadı. Bir karıncayı incitmediler. Bu olaylar bizi çok üzüyor."

Mardin halkı olarak darbeye ve teröre karşı olduklarını anlatan Abdulvahap Bakır da silah ve bomba değil huzurlu bir yaşamı arzuladıklarını söyledi.

Yapılan saldırıları lanetlediğini kaydeden Bakır, "Ölen çocukları kendi çocukları yerine koysunlar. Kendi çocukları hasta olduğu zaman nasıl tepki gösteriyorlar? Bombalı saldırıda kendi çocukları olsa nasıl bir tepki verecekler? Bu vahşettir, başka bir şey değil." dedi.

Yorumlar