Diyarbakır'daki terör saldırıları

- Lice ve Bismil ilçelerinde PKK'lı teröristlerin saldırıları sonucu şehit düşen uzman çavuşlar Ayhan Kaya ve Erdem Ünal'ın cenazesi, törenle memleketlerine uğurlandı

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'daki terör saldırıları

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Lice ve Bismil ilçelerinde terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları sonucu şehit olan 2 uzman çavuş için Diyarbakır'da tören düzenlendi.

Diyarbakır Asker Hastanesindeki törende, şehit Uzman Çavuş Erdem Ünal ve şehit Uzman Çavuş Ayhan Kaya'nın Türk bayrağına sarılı naaşları askerlerin omuzlarında katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, öz geçmişleri okundu ve dua edildi.

Binbaşı Barış Öz, yaptığı konuşmada, bölücü terör örgütünün Türkiye'deki huzur ve güven ortamını bozmak ve halk üzerinde korku yaratmak amacıyla sinsice saldırılar gerçekleştirdiğini söyledi.

Teröristlerin masum insanları ve beşikteki bebekleri öldürdüğünü belirten Öz, şöyle konuştu:

"Alçakça cinayetleri işleyenler ve bu cinayetlere alkış tutanlar, Türkiye Cumhuriyeti devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevlerimize daha artan bir inanç, azim ve kararlılıkla devam edeceğiz."

- "İftarını açmaya geliyordu"

Öte yandan, şehit Erdem Ünal'ın eşi Derya Ünal tabuta sarılıp ağlarken, büyük kızına, "Gel babanı öp. Buna sebep olanlar evlatlarıyla sınansın, ocaklarına ateş düşsün. Suçumuz neydi, iftarını açmaya geliyordu." dedi.

Ünal, sağlık görevlileri ve yakınları tarafından teselli edildi.

Bu arada, tören kıtasında bayılan askere sağlık görevlileri tarafından müdahalede bulunuldu.

Vali Hüseyin Aksoy, Diyarbakır 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkez Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ile Diyarbakır Asker Hastanesi Başhekimi Tabip Albay Servet Emeksiz'in de katıldığı törenin ardından Ünal'ın naaşı Yozgat, Kaya'nın cenazesi ise Konya'ya uğurlandı.

Bismil'de dün iftar için evine girmek üzereyken teröristlerin silahlı saldırısına uğrayarak yaralanan Uzman Çavuş Erdem Ünal, kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu.

Lice'de devam eden operasyonda dün teröristlerin roketatarlı saldırısı sonucu 4 asker yaralanmıştı. Diyarbakır Asker Hastanesine kaldırılan yaralı askerlerden Uzman Çavuş Ayhan Kaya müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.









Yorumlar