Diyarbakır'da toplu temel atma töreni

- Başbakan Yıldırım: (2) - "PKK, en alçak, en katil terör örgütüdür. Hiç merak etmeyin, bunların sonu yakındır. Bunlar çocuklarımızı asla dağa çıkaramayacaklar. Çünkü daha çok yatırım yapacağız. Çocuklarımıza daha fazla gelecek hazırlayacağız. Bunların kirli amaçlarına erişmesine mani olacağız" - "Biz bu hain örgütlerin ülkemizin huzurunu bozmasına, milletimizin birliğini bozmasına asla ve asla müsaade etmeyeceğiz. Kardeşliğimiz sonsuza kadar devam edecek. Türk, Kürt hangi milletten olursa olsun kardeştir, onları birbirine düşürmeye çalışanlar da kalleştir" - "Biz tarihimizi medeniyetimizi beraber inşa ettik. Bu topraklarda kader birliği yaptık, geçmişimizi birlikte inşa ettik. Gelecekte de omuz omuza kol kola birlikte yürüyeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da toplu temel atma töreni

DİYARBAKIR (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, PKK'nın en alçak, en katil terör örgütü olduğunu belirterek "Hiç merak etmeyin, bunların sonu yakındır. Bunlar çocuklarımızı asla dağa çıkaramayacaklar. Çünkü daha çok yatırım yapacağız. Çocuklarımıza daha fazla gelecek hazırlayacağız. Bunların kirli amaçlarına erişmesine mani olacağız." dedi.

Başbakan Yıldırım, Diyarbakır Valiliği önünde düzenlenen toplu temel atma töreninde konuştu.

Yıldırım, vatandaşlara, "Siz sadece beynini Pensilvanya'daki terör başına teslim edenlere değil, beynini Kandil'deki terör baronlarına teslim edenlere de direndiniz. Demokrasi nöbetlerinde FETÖ terör örgütünü lanetlediğiniz gibi PKK'yı da lanetlediniz" diye seslendi.

HDP Eş Başkanının Almanya'dan "PKK terör örgütü değildir" ifadesini kullandığını hatırlatan Yıldırım, "Peki, PKK terör örgütü değilse Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'yi kim katletti? Tanışık Köyü'nde Dürümlü mezrasında masum, aslan yürekli, Diyarbakırlı 16 kardeşimizi kim katletti? Diyarbakır'da bomba patlatarak beş masum vatandaşı arabanın içinde diri diri kim yaktı? Diyarbakır'da önceki dönem milletvekilimizin, Oya Eronat'ın fidan gibi evladını kim katletti? 'PKK terör örgütü değildir' diyenlere, Diyarbakır'dan güçlü bir ses, PKK en alçak, en katil terör örgütüdür." diye konuştu.

Yıldırım, "Hiç merak etmeyin, bunların sonu yakındır. Bunlar çocuklarımızı asla dağa çıkaramayacaklar. Çünkü daha çok yatırım yapacağız. Çocuklarımıza daha fazla gelecek hazırlayacağız. Bunların kirli amaçlarına erişmesine mani olacağız." ifadelerini kullandı.

Ay yıldızlı bayrağın önemine değinen Yıldırım, bayrağın birleştirici olduğunu, rengini şehitlerin kanından aldığını dile getirdi. Yıldırım, bayraktaki hilalin bağımsızlığı gösterdiğini, yıldızın ise hayatını bu ülkenin geleceği, bağımsızlığı için seve seve veren şehitleri temsil ettiğini ifade etti.

Başbakan Yıldırım, AK Parti'nin 14 yıl boyunca milletin refahı, mutluluğu için durmadan çalıştığını belirterek ülkenin her köşesinde çocukların güvenle, huzurla, umutla gelecek hayallerinin gerçekleşmesini sağladığını kaydetti.

- "62 katrilyon yatırım yapacağız"

Milletin bütün renklerini, farklılıklarını zenginlik olarak gördüklerini vurgulayan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şundan emin olun ki, biz bu hain örgütlerin ülkemizin huzurunu bozmasına, milletimizin birliğini bozmasına asla ve asla müsaade etmeyeceğiz. Kardeşliğimiz sonsuza kadar devam edecek. Türk, Kürt hangi milletten olursa olsun kardeştir, onları birbirine düşürmeye çalışanlar da kalleştir. Biz, tarihimizi, medeniyetimizi beraber inşa ettik. Bu topraklarda kader birliği yaptık, geçmişimizi birlikte inşa ettik. Gelecekte de omuz omuza kol kola birlikte yürüyeceğiz. Bundan 12 yıl önce Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, başbakanlığı döneminde Diyarbakır'da tarihi bir konuşma yaptı. 'Bizim üç tane kırmızı çizgimiz var. AK Parti'nin iktidarında bölgesel milliyetçilik yok, ırkçılığa dayalı milliyetçilik, dine dayalı milliyetçilik yok' dedi. AK Parti olarak kırmızı çizgilerimize bağlı kaldık. Biz bölgeyi, Diyarbakır'ı inşa ve ihya etmeye devam edeceğiz."

Yıldırım, Diyarbakır'ın da içinde olduğu 23 ili kapsayan, kapsamlı yatırım ve destek projesini başlattıklarını ifade etti. Bu projeyle yılda 200 bin kişiye iş ve aş verecek fabrikalar kuracaklarını vurgulayan Yıldırım, 4 yılda sadece devlet eliyle 23 vilayete 62 katrilyon yatırım yapacaklarını söyledi.

(sürecek)

Yorumlar