Diyarbakır'da "Polis Halk Buluşması İftar Yemeği"

- Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü personeli terör operasyonlarının sona erdiği Sur ilçesinde terör mağduru halk ve esnafla iftar yemeğinde bir araya geldi - Diyarbakır Valisi Aksoy: - "Diyarbakır halkı teröre prim vermemiştir. Terör örgütüyle arasına mesafe koymuştur. Yapılan bu faaliyetleri asla doğru bulmadığını net bir şekilde ortaya koymuştur. Teröre destek vermeyen Diyarbakır halkına teşekkür ediyorum" - Diyarbakır Emniyet Müdürü Taşdan: - "Biz burada vatandaş ve esnafımızın güvenliğini sağlamak için çalışırken en büyük destekçimiz de burada çalışan esnaf kardeşlerimiz oldu. Bize her zaman kapılarını açtılar. Dar ve kıt zaman içerisinde bizleri misafir ettiler. Kimi zaman bir kap çorbayla kimi zaman bir bardak çayla arkadaşlarımın yanında her zaman destek oldular"

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da "Polis Halk Buluşması İftar Yemeği"

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, "Diyarbakır halkı teröre prim vermemiştir. Terör örgütüyle arasına mesafe koymuştur. Yapılan bu faaliyetleri asla doğru bulmadığını net bir şekilde ortaya koymuştur. Teröre destek vermeyen Diyarbakır halkına teşekkür ediyorum" dedi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, terör operasyonlarının sona erdiği Sur ilçesinde terör mağduru halk ve esnaf ile iftar programı düzenledi. Terör operasyonlarının tamamlandığı Sur ilçesinde bir otelde düzenlenen iftar, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı, dualar edildi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, programda yaptığı konuşmada, Diyarbakır'da huzur ve güven ortamının sağlanması adına güvenlik birimlerinin büyük bir gayret içerisinde çalışmalarını sürdüğünü söyledi.

Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensupları tarafından kurulan barikat, yerleştirilen patlayıcılar ve kazılan çukurların bertaraf edildiğini belirten Aksoy, bölgede yeniden huzur ve güvenin sağlandığını aktardı.

Barikatlar ve çukurların en çok Diyarbakır halkına ve Sur esnafına zarar verdiğini ifade eden Aksoy, "Diyarbakır halkı teröre prim vermemiştir. Terör örgütüyle arasına mesafe koymuştur. Yapılan bu faaliyetleri asla doğru bulmadığını net bir şekilde ortaya koymuştur. Teröre destek vermeyen Diyarbakır halkına teşekkür ediyorum. Devletimiz, polisimiz, askerimiz vatandaşı için var. Halkın huzur ve güvenliği için var. Onun için sizlerin huzur ve güvenliği bizim için en önemli konudur." dedi.

Sur esnafının problemleriyle yakından ilgilendiğini belirten Aksoy, şunları söyledi:

"Kapılarımız onlara her zaman sonuna kadar açık. Bizim yapabileceğimiz ne varsa yapmaya gayret ettik. Sur normalleşiyor. Sur'daki çalışmalar tamamlandığında Sur önceki Sur'dan daha iyi olacak. Sur önceki dönemden daha fazla insanın gelip gideceği ve alışveriş yapacağı noktaya gelecek. Hep birlikte Sur'u daha iyi bir noktaya taşıyacağız. Kamu kurumları olarak hep birlikte elimizden geldikçe sorunları mümkün olduğunca azaltarak esnafımızın ve vatandaşımızın bu sıkıntılı süreci daha hafif bir şekilde atlatması için gayret gösterdik."


-"Sur'un yeniden inşası çalışmalarına başlandı"


İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan da vatandaşlarla bir araya gelmekten memnun olduğunu söyledi. Sur ilçesinde terör olayları nedeniyle sıkıntılı günler yaşandığını kaydeden Taşdan, operasyonların ardından huzur ve güven ortamının yeniden sağlandığını vurguladı.

Terör operasyonları sırasında esnaflardan büyük destek gördüklerini belirten Taşdan, burada güveni tesis etmek için polislerle görev aldıklarını anımsattı. Bu operasyonlar esnasında askeri birliklerin de yardımıyla Sur'u terör belasından temizlediklerini kaydeden Taşdan, şöyle konuştu:

"Bu esnada en büyük sıkıntıyı Sur esnafımız çekti. Aylarca dükkanlarını açamadılar. Bırakın müşteri gelmesini kendileri bile gidip dükkanlarının kepenklerini kaldıramadılar. Biz burada vatandaş ve esnafımızın güvenliğini sağlamak için çalışırken en büyük destekçimiz de burada çalışan esnaf kardeşlerimiz oldu. Bize her zaman kapılarını açtılar. Dar ve kıt zaman içerisinde bizleri misafir ettiler. Kimi zaman bir kap çorbayla kimi zaman bir bardak çayla arkadaşlarımın yanında her zaman destek oldular. Allah'a şükür ki o günler geride kaldı. Şimdi Sur'un yeniden inşası çalışmalarına başlandı."

Sur'u eskiden daha iyi ve güvenli hale getirmeye çalıştıklarını aktaran Taşdan, aldıkları tedbirlerin hepsinin halkın huzur ve güven içerisinde ticaretinizi yapması için olduğunu vurguladı.

Esnafın aldıkları güvenlik tedbirlerinin gerekliğine inandıklarını ifade eden Taşdan, "Gün geçtikçe Sur'un normal hayatına dönmesi için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Sur'daki o kum torbalarını ortadan kaldırdık. Daha modern ve güvenlikten taviz vermeyecek şekilde tedbirlerimize devam ediyoruz. Yakın zaman içerisinde Sur'u çok daha güvenli ve huzurlu hale getireceğiz. Bize göstermiş olduğunuz yardım ve desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Huzur içerisindeki Sur'u yeniden ayağı kaldıracağız." diye konuştu.

Sur esnaflarından Ali Haydar Çağlı ise Diyarbakır'da devlet ve milletin birlik içerisinde olduğunu aktararak, Diyarbakır halkının, emniyet kuvvetlerine sevgi ve saygısının her zaman sonsuz olduğuna dikkat çekti.

Emniyet kuvvetlerinin, iş yerlerinde ve evlerinde, kendilerinin can ve mal güvenliğimizi sağladığını belirten Çağlı, "Bunun için emniyet kuvvetlerine saygılarımı sunuyorum. Diyarbakır halkı, geçmişten beri her zaman devletin ve hükümetin yanında olmuştur. Devletin bütün icraatlarını takdir etmiştir." dedi.

İftara, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Doğu Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Şah İsmail Bedirharoğlu da katıldı.

Yorumlar